Ford Capri geprijsd: Dit kost nieuwe elektro-SUV van Ford (2024)

Ford Capri prijs belgie info

Elektrische SUV's Ford Explorer en Mustang Mach-e krijgen vanaf vandaag gezelschap van de nagelnieuwe Ford Capri. Wat het coupébroertje van de Explorer moet gaan kosten? We hebben de prijzen in handen!

Ford is nu écht aan zijn EV-offensief gestart - echt waar. Want hoewel de Mustang Mach-e geruime tijd als enige draafde in de EV-weide van het merk, komen daar op korte tijd Explorer en Capri bij. Die laatste moet dit jaar nog in het straatbeeld verschijnen, waardoor hij per direct te bestellen is. Dat kan natuurlijk niet zonder de prijzen te weten!


Check zeker ook al zijn rivalen in onze gratis EV-GIDS!


Vanaf 47.450 euro... maar

Wat het coupébroertje van de Explorer moet gaan kosten? Minimaal 47.450 euro. Al gaat het dan wel over de Standard Range met accu van 52 kWh en elektromotor op de achteras van 170 pk. Die versie zal evenwel pas in de loop van volgend jaar beschikbaar worden. En eerlijk: wil je zo'n grote SUV met een zo'n - relatief - kleine accu? Dan is de Extended Range RWD de meer logische keuze. Die krijgt een 286 pk sterke elektromotor op de achteras en mag zijn energie halen uit een accu van 77 kWh. Daardoor schermt deze variant meteen met een range tot 627 km. Kostprijs? 51.450 euro.

Ford Capri prijs belgie info

Helemaal bovenaan het gamma staat nog de Extended Range AWD. Die heeft twee elektromotoren, daardoor vierwielaandrijving en een accu van 79 kWh. De strafste der Capris dus, al moet je dan wel ook meteen met 61.450 euro over de boeg komen. Vergelijk je met de Explorer, dan is de Capri zo'n 2.500 euro duurder als Extended Range RWD en 500 euro duurder als Extended Range AWD. Ook geinig; de Ford Capri Extended Range RWD is exact 30 euro goedkoper dan de Volkswagen ID.5 waar hij zijn basis mee deelt.

Alle info over de Ford Capri lees je HIER

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws