Peugeot stuurt PSE-badge al op pensioen na één model

Peugeot PSE

Door een stevige focus op elektrificatie zal Peugeot geen modellen meer uitbrengen onder de PSE-badge (Peugeot Sport Engineered). De 508 PSE zal daardoor een unicum worden in de geschiedenis van het Franse merk. Of dat wil zeggen dat Peugeot geen sportieve auto's meer zal bouwen?

Wie kent de 508 Peugeot Sport Engineered nog? Eén van de lekkerste Peugeots in jaren... die niemand koopt. Al kunnen we mensen geen ongelijk geven. Niet enkel koop je voor het geld (Vanaf 66.000 euro) sportief gerief bij BMW, Mercedes en co, de naam "Peugeot Sport Engineered" bekte zelfs als PSE niet zo lekker als het voormalige GTi. Dat is ook Peugeot CEO Linda Jackson niet ontgaan, die zegt dat het welletjes is geweest.

Ook de 9X8 komt er niet

De CEO liet in de marge van de WEC op Imola weten aan Autocar dat Peugeot de stekker uit PSE-trekt. Hoewel er volgens Jackson plannen waren om de line-up uit te breiden, haalde de realiteit van Stellantis het verhaal in. Peugeot kreeg een forse investering om het merk klaar te stomen voor een compleet elektrische line-up in 2030 en daarbij is er geen plaats voor folietjes.

Peugeot PSE

Het is ook de teneur die de straatversie van de 9X8 ondergaat. Dat is een racewagen van Peugeot waarvan het merk "zéker een productiemodel zou bouwen". Ondertussen staat die "zeker" op "misschien", met dat detail dat Peugeot het overweegt als (en alleen als) een klant met een blanco check naar het merk zou komen. Nu zien we zoiets gebeuren bij Lamborghini of Ferrari... maar niet meteen bij Peugeot.

Adieu hothatch?

Wat gaat er dan gebeuren met Peugeot eenmaal de 508 PSE uitgefaseerd wordt? Is het dan over en out voor sportievelingen bij het merk dat naam en faam verwierf in de jaren 80 en 90 met hothatches? Wel, niet helemaal. Linda Jackson sluit namelijk niet uit dat er nog snelle elektrische Peugeots op de markt zullen komen. Het is dus een kwestie van prioriteiten...

Peugeot PSE

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws