Officieel: BMW M3 facelift gaat M4 achterna met extra power (2024)

BMW M3 facelift 2024

Je las het hieronder al: BMW gaat met de grove kam door zijn 3 Reeks. De grofste der kammen is echter voorbehouden voor de sportieve M3 want die krijgt een paar opvallende uiterlijke én motorische aanpassingen mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van tot 530 pk aan vermogen voor de M3 Competition xDrive?

Begin dit jaar trakteerde BMW zijn M4 op een facelift en die ging verder dan enkel wat scherpere LED’s. Zo kreeg met name de M4 Competition xDrive een extra duwtje in de rug, goed voor tegenwoordig 530 pk. Daarmee nam hij dus voorsprong op broertje M3, die het hield op 510 pk voor zowel de achterwielaangedreven als de vierwielaangedreven Competition-derivaten… Maar die M3 zet nu toch de achtervolging in.

Verlichting én vermogen van M4

BMW heeft nu namelijk ook de M3 gefacelift en jawel: die krijgt er precies dezelfde 20 pk’s bij. Ook hier zijn die voorbehouden aan de vierwielaangedreven Competition xDrive-versie, die het zo tot 530 pk en 650 Nm koppel gaat schoppen. Daarmee snelt hij naar de 100 km/u in 3,5 seconden, tenzij je hem als heerlijke M3 Touring kiest want die doet daar 0,1 seconde langer over. Dat sprintje doen ze dus even snel als voorheen maar de 200 km/u bereikt het sterkere tweetal wel een halve seconde sneller. De M3 Touring is trouwens altijd zo’n Competition xDrive maar de sedan is er daarnaast ook nog als 510 pk sterke Competition-zonder-xDrive of natuurlijk als 480 pk sterk basismodel. Voor die versies verandert er dus niks.

BMW M3 facelift 2024

’t Is te zeggen, “niks”: ook op uiterlijk vlak gaat de M3 nu de M4 achterna. Zo krijgt hij dezelfde pijlvormige dagrijverlichting in zijn nieuwe koplampen en mogen ook de twee giga-nieren van de grille genieten van opgefriste lamellen. Binnenin kijken we dan weer naar de wijzigingen die de reguliere 3 Reeks zopas ook middels een modeljaarupdate kreeg, dus reken onder andere op het nieuwe Operating System 8.5 achter het infotainmentscherm en een bijgewerkt sportstuurtje. Je vindt deze vernieuwde M3 dus zij-aan-zij met de opgefriste 3 Reeks bij de BMW-dealer vanaf juli dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws