Aiways gered van de ondergang door overheid

Aiways info belgie

Hoewel er Chinese autofabrikant brokken aan het maken zijn in Europa (en de rest van de wereld). Zijn er ook genoeg constructeurs waarbij het water tot aan de lippen staat. Het door Cardoen verdeelde Aiways is er zo eentje, maar moet nu via staatssteun van China toch overleven.

Aiways, de kans is groot dat je het merk nog niet tegen bent gekomen op onze Belgische wegen. Toch verdeelt Cardoen als sinds 2021 de Aiways U5 in onze contreien, een elektrische SUV met een acceptabel prijskaartje. coupé-broertje U6 moest spoedig volgen, maar het Chinese merk liep al snel aan tegen financiële problemen. Om Aiways van de ondergang te redden, stuurt de Chinese overheid nu een (financiële) reddingsboei.

Niet uitzonderlijk

Voor je moord en brand roept; het is niet uitzonderlijk dat automerken van hun thuisland financiële impulsen krijgen. Ook Renault werd tijdens de covid-periode van het nakende bankroet gered door Frankrijk. China redt in één klap automerken Haima, Zhidou en Aiways. De reden? President Xi Jinping ziet de massaproductie van EV's als één van de pijlers van de Chinese economie.

Aiways info belgie

Of dat genoeg is om Aiways eindelijk te laten doorbreken in Europa is maar de vraag. Vorig jaar werden er amper 34 stuks verkocht in België en in de eerste twee maanden van 2024 staat de teller op 6 ingeschreven exemplaren. Anderzijds, nu het merk terug zijn werknemers kan betalen en de productie kan heropstarten is er misschien ruimte voor een frisse wind. Check onze review van de Aiways U5 hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 02:37
afbeelding van Kevin

Op zich geen verkeerde auto.
Tot je dieper kijkt.
Veel te hoog verbruik typische Chinese ev 3/4kw meer tov Tesla of 1/2 meer dan eu evs.
De prijs voor deze ev is ook op dezelfde voet als de model y..... dan moet je echt niet meer verder kijken waarom deze niet verkocht!
Ook vanbinnen met hun 3 action lcd schermpjes is niet veel soeps

Johan Over 08:33
afbeelding van Johan Over

Heb 80000 km gereden met een U 5 , toen ik de auto kocht , was het een leuke auto , veel ruimte , maar inmiddels achterhaalde techniek , snelladen in de kou met 35 Kw , maximaal snelladen tot 90 kw en een hoog stroomverbruik, slechte software , rij nu een tesla Y , wereld van verschil in positieve zin

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws