Zeg niet Z4 M: BMW Z4 M40i Pure Impulse (2024)

BMW Z4 M40i impulse edition info belgie

BMW rolt een update uit voor de Z4 en die introduceert de Pure Impulse-optie voor topmodel Z4 M40i. Daardoor krijgt de roadster M-mechaniek, een zes-in-lijn met 340 pk én (voor het eerst) een manuele handbak. Ach, er ontbreken net vier einddempers om van een rasechte Z4 M te spreken.

Sinds de originele Z4 uit 2003 zit er al twee generaties geen volbloed ///M meer in de rangen van de sportieve roadster. Vanaf 2024 komen we echter echt dichtbij. Want BMW rolt een update uit voor de Z4 (nieuwe kleurtjes en nieuwe velgen, je kent het wel) en introduceert daarbij de Pure Impulse-optie voor topversie M40i. Die naam klinkt niet indrukwekkend, maar het pakket voegt enkele grondige wijzigingen door.

M-bak, M-remmen, M-differentieel, M...

Waarom BMW niet simpelweg van de Z4 M spreekt is ons dan ook een raadsel. Laten we beginnen met de basis-fundamenten. De M40i krijgt achterwielaandrijving, een drukgevoede 3-liter zes-in-lijn van 340 pk (500 Nm), Variable Sport Steering, M sportremmen, een M sportdifferentieel op de achteras en een adaptieve M sportophanging. Vink je het Pure Impulse-pakket aan, dan kalibreert BMW M al die elementen opnieuw, gooit het een manuele zesbak in de mix én installeert het specifieke lichtmetalen M-velgen in maatje 19-duim voor en 20-duim achter.

BMW Z4 M40i impulse edition info belgie

Kortom: Dit is eigenljik een Z4 M in zijn puurste zin. Want ja, hij ontbeert misschien het exuberante vermogen van moderne M's, maar hij pakt wel uit met een zo goed als 50:50 gewichtsverdeling en een zingende zes-in-lijn vastgekoppeld aan een manuele zesbak. Ben je trouwens wat bevlogen met koppelingspedaal en handbak, dan heb je amper 4,6 seconden nodig om de honderd aan te tikken. Da's zat snel in een roadster natuurlijk. Exclusieve koetswerkkleur Frozen Deep Green maakt het plaatje af.

Zilveren dakje!

Wat er nieuw is voor de andere Z4's? Het duo viercilindermodellen (20i en 30i) beschikt standaard over het M Sportpakket en 18-duims velgen. De softtop van de BMW Z4 kan je voortaan ook krijgen in het Anthrazit met zilvereffect als alternatief voor het standaard zwarten stoffen dak.

BMW Z4 M40i impulse edition info belgie

Wie gehoopt had op een curved display in het interieur is er aan voor de moeite. BMW voert gaan wijzigingen door aan het infotainment. Anderzijds, is het daardoor niet nét nog meer een puristische sportwagen? O ja, wat het Pure Impulse-pack moet kosten? 6.100 euro. Waardoor de prijs voor deze "noem 'm niet Z4 M" op 75.960 euro komt te liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws