Officieel: MG HS facelift blijft prijskraker (2023)

MG HS EHS facelift belgie info

Geen gebrek aan MG nieuws de laatste dagen. Na 2 nieuwe versies voor de MG4 en de aankondiging van 4 nieuwe modellen in 2024 krijgen ook HS en EHS een opfriskuur. Strakkere looks, beter infotainment en een blijvende scherpe prijs.

De HS en EHS zijn misschien wel buitenbeentjes in de huidige MG line-up. Want hoewel de constructeur zichzelf in de markt wil zetten als een EV-merk, gaat het hier over een "klassiek" benzinemodel en een plug-inhybride. Die laatste verliest misschien wel wat aan relevantie met de nieuwe bedrijfswagenwetgeving maar de benzinevariant blijft een absolute prijskraker.

Uitgesproken snuit

De grote wijziging aan HS en zijn plug-inbroertje vinden we aan de voorzijde. Daar gaat de wat generische snuit op de schop. In de plaats komt een meer uitgesproken exemplaar met scherpere koplampen, een meer vloeiende grille en sportievere luchtsleuven. Achteraan maakt een opgefriste bumper en dito lichtsignatuur dan weer zijn opwachting. Nieuwe velgendesigns en een nieuwe koetswerkkleur (Oxide Grey) maken het plaatje af.

MG HS EHS facelift belgie info

Aan de binnenzijde zijn de wijzigingen eerder beperkt. De hogere Luxury uitvoering krijgt nog steeds sportstoelen die je desgewenst uit kan dossen in het rood en zaken zoals een panoramisch dak en "premium dashboard. Dat laatste zou, ongeacht de versie, wel uit pakken met een "verbeterde multimedia-interface". Kleine aanpassingen dus, in het interieur.

Koopje?

Nieuwe looks en verbeterd infotainment, maar onderhuids teren HS en EHS op de gekende motoren. In het geval van de HS gaat het dan over een 1.5-liter viercilinder turbobenzine van 162 pk die gekoppeld is aan een manuele zesbak of automaat met 7 trappen. Basisprijs? Amper 26.285 euro. En we zeggen "amper" omdat je deze HS mag zien als een alternatief voor pakweg een Nissan Qashqai (vanaf 33.400 euro) of Volkswagen Tiguan (vanaf 35.825 euro), twee auto's die in de basis een stuk meer kosten, zonder beter uitgerust te zijn.

MG HS EHS facelift belgie info

Springen we even naar de EHS, dan zien we dat de 1.5-liter viercilinder elektrohulp krijgt. Daardoor krijg je een systeemvermogen van 258 pk. De accu van 16.6 kWh laat de CO2-uitstoot dan weer slinken richting de 43 g/km. Met zijn basisprijs van 37.385 euro is dit een uitermate betaalbare plug-inhybride, alleen lijkt door het verdwijnen van het fiscale voordeel zijn potentieel succes wat getemperd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws