Citroën Type Holidays trapt kampeergamma op stijlvolle wijze af (2023)

Citroën Type Holidays 2023

Citroën heeft een nieuw kampeerbusje onthuld, en daarvoor ging het spieken bij de iconische Type H van weleer. Onderhuids bouwt deze knapperd echter verder op de beproefde basis van de SpaceTourer, maar daar blijft het niet bij. Zo is deze Type Holidays de eerste van een hele lijn aan Citroën-campers.

Is de gemiddelde Berlingo, SpaceTourer of Jumper van Citroën je wat te gewoontjes? Dan kan je al even terecht bij de Italiaanse carrosseriebouwer Caselani om je bestelwagen te laten transformeren in een lookalike van de 2CV Fourgonnette of Type H uit de jaren ’50. Dat is vooral ideaal indien je bijvoorbeeld een karaktervolle food-truck van je busje wil maken, al hebben Citroën en Caselani nu een mogelijks nog ontvankelijker publiek gevonden: de kampeerders.

Start van compleet ‘Holidays’-gamma

Vergeet namelijk de gloednieuwe Ford Transit Custom Nugget of de Volkswagen T7 California Concept die zopas op het Caravan Salon onthuld werden, want dit is voortaan onze camper naar keuze. Zo kleeft deze Citroën Type Holidays het gekende Caselani-plaatwerk op een kampeerversie van de SpaceTourer, en het resultaat is wat ons betreft om vingers en duimen bij af te likken nadat je je dikgegeten hebt in de hotdogs op de camping. Bovendien bewees concerngenoot Opel eerder al dat het gedeelde platform van de SpaceTourer/Zafira de perfecte basis is voor een camper, en met een beetje hulp van Sloveense ombouwer Bravia Mobil beschikt de Type Holidays over bijvoorbeeld een volledig uitgeruste keuken, twee dubbelbedden, een pop-updak en standverwarming.

Citroën Type Holidays 2023

Denk nu echter niet dat het hier gaat om een eenmalige oefening, want Citroën heeft grootse plannen met de ‘Holidays’-naam. Zo mag je binnenkort rekenen op een heel gamma aan kampeeraankledingen voor hun busjes, wat ons doet vermoeden dat je zo’n Holidays-versie bijvoorbeeld ook voor de reguliere SpaceTourer zonder Caselani-opsmuk zal kunnen bestellen. Dat zal waarschijnlijk wel een flinke duit schelen, want de carrosseriebouwer vraagt al snel 20.000 euro voor de retrokit.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pol 12:40
afbeelding van Pol

Ziet er leuk uit.
Weet iemand hoe het zit met de 'gelijkvormigheid' van je voertuig na zo'n ombouw ? Heb je dan een nieuw WVTA-nummer nodig met dus ook nadien een herinschrijving bij de DIV ?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws