Bentley viert 20 jaar Continental GT met lookalike van allereerste exemplaar

Bentley Continental GT Speed 20 Years 2023

De Bentley Continental GT viert dit jaar zijn twintigste verjaardag, en dat zou je misschien niet meteen zeggen. Dat ligt er niet alleen aan dat de eerste generatie best tijdloos getekend was, maar ook dat de inmiddels derde generatie nog goed op zijn voorgangers lijkt… En deze one-off doet daar nog een schepje bovenop.

Geloof het of niet, maar 2003 is alweer 20 jaar geleden. Dat hebben niet alleen wij net even beseft, maar ook Bentley kijkt met enige weemoed terug naar het begin van de nillies. Daarom gaven ze hun Mulliner-afdeling de opdracht om een model in de bloemetjes te zetten dat toen gloednieuw was: de Continental GT… En dat doen ze — hoe kan het ook anders — door middel van een unieke one-off.

Jubileum en uitvaart tegelijk

Dit is namelijk een Continental GT Speed van de huidige, derde generatie maar het is er niet zomaar eentje. Zo werd de Bentley aangekleed om zoveel mogelijk te verwijzen naar de allereerste Continental GT ooit gebouwd. Die rolde in 2003 van de band in het ‘Cypress Green’ en dat is dus ook de lakkleur waarin dit nieuwe exemplaar steekt, gecombineerd met dezelfde interieurbekleding in ‘Saddle’-leer voor een oer-Britse green-over-tan-look. Hier en daar voegden de Mulliner-vaklieden wel een eigen toets toe in de vorm van bijvoorbeeld een paar lapjes groen leer en een groene pinstripe over het walnoothouten dashboard, maar de grootste verschillen zie je van buitenaf. Zo heeft Bentley die heerlijke vijfspaaksvelgen van het oermodel jammer genoeg niet gerepliceerd, en was het zijn huidige TikTok-cliënteel blijkbaar ook verplicht om het chroom te verduisteren door middel van het ‘Blackline’-pakket. Andere tijden…

Bentley Continental GT Speed 20 Years 2023

Nu goed: er is eigenlijk maar één iemand wiens goesting dit helemaal moet zijn en dat is een Amerikaanse verzamelaar. Bentley bouwt namelijk maar één exemplaar van deze jubileum-Continental, en dat exemplaar is dus al verkocht. Geen nood, want de ‘gewone’ Continental GT kan je nog steeds bestellen bij Bentley met de keuze uit een V8 of een heuse W12 al gaat die laatste er binnenkort wel uit. Deze one-off geldt in die zin als een eerste van 20 uniek aangeklede Continental GT’s die als uitvaart moeten dienen voor de iconische, 659 pk sterke 6.0-liter W12-motor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws