Officieel: Fiat Topolino opent aanval op emotie (2023)

Fiat Topolino belgie

De Microlino kan maar beter op z'n tellen letten, want een nieuwe retrocar betreedt het toneel. De Fiat Topolino is een microcar waarvan de charme afdruipt. Is de moderne incarnatie van de oer-500 hier?

Fiat heeft een drukke week. En dat is eerder, uitzonderlijk. Naast de grootste EV die het ooit heeft gebouwd, de 600e, lanceert het nu ook de Topolino, een microcar die het vooral in de steden waar moet gaan maken. Ciao bella!

Charmant bolletje

Pientere kijkers zullen alvast door hebben dat deze Topolino geen nobele onbekende is. Zo deelt dit klein Italiaans karretje zijn DNA met de Citroën Ami en de Opel Rocks. Waar dat duo echter de futuristische toer op gaat, trekt deze Topolino volledig de retro-kaart. De gelijkenissen met de originele 500 zijn dan ook opvallend. Te beginnen met de lengte van amper 2,41 meter. Daarnaast pakt de Topolino uit met voorbumper die zo doet denken aan het bolletje van weleer.

Fiat Topolino belgie

Diezelfde designtaal wordt doorgetrokken achteraan, al zeker als je voor de optionele kofferhouder gaat. Gooi nog wat pastelkleuren en retrovelgen in de mix en je hebt een karretje dat zo een glimlach op je gezicht tovert. Nog een stap verder? De Dolcevita-uitvoering vervangt het vaste dak door een stoffen plooidakje en de deuren? Die worden vervangen door twee stevige stukken touw!

Tot 75 km

Loop nog niet meteen naar de Fiat-dealer, retrolover! Want dan mis je een belangrijk detail. Deze Topolino is namelijk geen volwaardige auto. Nee, dit is een geëlektrificeerde "brommobiel" met een maximale topsnelheid van 45 km/u. De 8,2 pk sterke elektromotor en accu van amper 5,5 kWh ondergaan zelfs geen WLTP-test. Nee, ze ondergaan een World Motorcycle Test Cycle. Daarin gaat de Topolino tot 75 km ver op één lading.

Fiat Topolino belgie

Een échte auto kan je deze Topolino dus moeilijk noemen. Al kunnen we ons inbeelden dat hier een cliënteel voor bestaat. B&B's die bijvoorbeeld een picknickroute willen uitstippelen. Of - om het meer in België te zoeken - alle inwoners van Knokke. Daar heeft Fiat trouwens aan gedacht, want één van de mogelijke opties is dat je de stoelhoezen kan gebruiken als strandlaken. Kijk, dat kan je Rolls-Royce niet.

Fiat Topolino belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws