Officieel: SsangYong Torres klaar voor België (2023)

SsangYong Torres belgie info 2023

Hij passeerde al een paar keer de revue maar is nu écht klaar om zijn intrede te doen in België. We hebben het over de SsangYong Torres, een gloednieuwe SUV die tussen Korando en Rexton komt te staan en focust op de lokale avonturier. Een elektrische versie volgt volgend jaar, eerst is er plaats voor een benzinevariant.

Hoewel we er nog geen koetswerkpaneel van in het echt hebben gezien, passeerde de SsangYong Torres al meermaals de revue op Autofans. Dit najaar (lees: september) landt de nieuweling uit Zuid-Korea evenwel bij de Belgische dealers. Niet exclusief met een elektrische aandrijflijn trouwens. Want in tegenstelling tot eerdere berichten van SsangYong België komt hij ook gewoon met een benzinemotor naar ons land. Maar wat moet je weten over deze Torres?


Bekijk onze review:


Plaats voor rugzak en daktent!

De Torres is het startschot voor een nieuwe SsangYong. Tegenwoordig is dat merk namelijk in handen van KG Mobility en internationaal gaat de SsangYong Torres ook door het leven als de KG Mobility Torres. Op de Belgische markt zal je initieel echter je Torres gewoon gaan halen bij de SsangYong-dealer met een SsangYong-badge op de bips. Meer in detail is de Torres een stoerder broertje van de Korando. Beide modellen delen een platform maar de Torres zet zich een stuk ruiger in de markt.

SsangYong Torres belgie info 2023

Op die manier hoopt SsangYong avonturiers naar de dealers te trekken. Niet enkel door ze te lokken met looks, ook de koffer van 703 liter kan het nodige rugzakwerk kwijt. Een daktent? Die is niet standaard maar past uiteraard op deze Torres! Kijk, zo hebben we onze SUV's graag.

Geen offroadmonster

Loop echter niet té hard van stapel. Want hoewel de looks van een capabele offroadmachine, gaat deze Torres heus geen Defender achter zich laten op het onverharde. Zo is hij initieel beschikbaar met een 1.5-liter viercilinder turbobenzine van 163 pk, voor- of vierwielaandrijving en een manuele zesbak dan wel 6-trapsautomaat. Volgend jaar staat er dan weer een elektrische versie op de planning.

SsangYong Torres belgie info 2023

Op 15 juli opent SsangYong de orderboeken en krijgen we ook de definitieve prijzen. Gezien deze Torres tussen Korando (vanaf 24.490 euro) en Rexton (vanaf 42.490 euro) valt, beschik je evenwel over een goede indicator.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Andrew Jakobs 08:42
afbeelding van Andrew Jakobs

Hmmm.. Jammer dat ze voor de electrische variant niet hetzelfde of vergelijkbaar interieur zijn gegaan. Wat er nu getoond wordt voor de electrische met 2 grote vierkante displays als dashboard is echt lelijk in vergelijking met de benzine versie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws