Volvo EX90 ‘Excellence’ is Mercedes-Maybach nét voor als elektrische luxe-SUV (2023)

Volvo EX90 Excellence 2023

Wil je vertoeven in luxe van Maybach-niveau, maar dan op een iets bescheidener manier? Dan kan je nu ook bij Volvo gaan aankloppen, want zij hebben hun elektrische EX90 voorzien van een champagnevak en two-tonelak. Daar moet je voorlopig wel een Chinese pas voor kunnen voorleggen, maar goed: details.

Ook voor zij die liever gereden worden dan zelf te rijden, zijn er stilaan wat zuiver elektrische mogelijkheden te vinden. Zo kan je bij BMW terecht voor een i7 of bij Mercedes voor een EQS of EQS SUV, en die laatste krijgt later vandaag zelfs nog een extra luxueuze variant in de vorm van de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. Iemand is de Duitsers echter net voor, en die concurrent komt uit onverwachte hoek…

Fineerhout en kristal

Het immer bescheiden Volvo heeft namelijk zijn ‘Excellence’-versie van de elektrische EX90 voorgesteld, en dat is niet zomaar een nieuw uitrustingsniveau. Deze variant laat namelijk de reguliere versies achter zich met de toevoeging van een tweekleurige lak en specifieke 22-inchvelgen. Vooral binnenin steekt de EX90 Excellence er echter bovenuit, want daar vind je geen derde zitrij meer maar wel meer ruimte en comfort voor de tweede zitrij. Die bestaat namelijk uit individuele stoelen waarvan je de verwarming, verkoeling of massagefuncties bedient via prachtig geïntegreerde knopjes in de fineerhouten middenconsole. Verder schuilt er ook een champagnekoeler tussen de stoelen, net als een luchtverfrisser in de vorm van een Orrefors-kristal… Chic allemaal, of hoe zeggen ze dat in ’t Zweeds?

Volvo EX90 Excellence 2023

Al zoeken we eigenlijk best de Chinese vertaling van dat woord op, want dat is de markt waar deze Volvo EX90 Excellence als eerste voorgesteld wordt. Volvo sluit echter niet uit dat de variant nadien ook elders verkrijgbaar zal zijn, maar daarover geeft het nog geen concrete informatie vrij. Voorlopig kunnen wij de EX90 dus enkel bestellen als Ultra of als Ultra Performance, die 517 pk naar de vier wielen stampt. Ieder exemplaar beschikt over een accu van 111 kWh, goed voor zo’n 600 uitstootloze kilometers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws