Abarth frist gamma 500 op: Minder keuze, meer kleur! (2022)

Abarth 500 MY23

Abarth frist het gamma van haar opgepepte 500 op. Daarbij worden de keuzemogelijkheden simpeler gemaakt waardoor je in principe na 3 stappen je ideale Abarth samen hebt gesteld. Naast een versimpelde line-up introduceert Abarth ook een nieuwe oranje lakkleur die het creëerde door het iconische Abarth-rood en Abarth-geel te mengen. Juist ja.

Een volstrekt elektrische Abarth 500 zit in de pijplijn... al wil dat niet zeggen dat het Italiaanse submerk van Fiat geen ogen heeft voor de huidige Abarth 500 die al mee gaat sinds mensenheugenis. Om de auto klaar te stomen voor Make Year 2023 (MY23) ging het Italiaanse merk eens kritisch door de line-up. Daardoor moet je als klant sneller - en makkelijker - je ideale Abarth samen kunnen stellen.

595 of 695

Aan de basis van het gamma blijven de Abarth 595 en de 695 staan, hippe lingo voor versies die 165 pk dan wel 180 pk uit de 1.4-liter viercilinder turbobenzine sleuren. Daarna heb je de keuze uit versies Turismo of Competizione. Bij uitvoering Turismo krijg je zwart lederen stoelen en 17-duims Turismo-velgen. Uitvoering Competizione biedt carbon stoelen van Sabelt en lichtgewicht 17-duims Competizione die - volgens ons nog steeds - van OZ Racing afkomstig zijn. Heb je die keuze gemaakt? Dan is het simpelweg nog kiezen uit twee packs: Tech (met zaken zoals airco, 7-duims navigatie) en Comfort (Beats Audio, xenonkoplampen,...). Geen vrees, je mag ook beide packs aanvinken op je Abarth.

Abarth 500 MY23

Tot slot kan je jouw Abarth draperen in je favoriete kleur. Daar hoort tegenwoordig ook oranje bij, want met het Orange Racing combineert Abarth twee iconische kleuren van het merk, geel en rood. Volgens Abarth is het dan ook de kleur van alle Abarth instincten (#Marketingalarm). Prijzen voor een Abarth 500 bedragen minimaal 22.840 euro. De vernieuwde line-up is beschikbaar op de hatchback en cabrio.

Abarth 500 MY23

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws