Bentley Flying Spur S: Met de "S" van zwart (2022)

Bentley Flying Spur S 2022

Bentley stoft na 6 jaar terug de S-badge af voor de nieuwe generatie Flying Spur. Die Flying Spur S doet het tegenwoordig zonder extra oomph maar laat zich vooral kenmerken door visuele addenda. Zo moeten zwarte accenten en rode remklauwen duidelijk maken dat deze S de kaart van sportiviteit trekt.

Spring even mee 6 jaar terug in de tijd, toen lanceerde Bentley het S-derivaat van de toenmalige generatie Flying Spur. Een variant die nét wat meer vermogen puurde uit zijn V8 (520 pk om exact te zijn) en dat koppelde aan enkele streepjes zwart. Anno 2022 krijgt de nieuwe generatie Flying Spur S geen péékaatje meer... maar wel tonnen meer zwart.

Vermogen te over

Nu voor we te negatief klinken, we begrijpen wel dat Bentley niet de nood vond om het vermogen op te voeren voor deze Flying Spur S. Niet in het minst omdat klanten de keuze krijgen uit twee motoren. Zo is er enerzijds de 4-liter twin turbo V8 benzine met 550 pk en anderzijds de 2.9-liter V6 hybride met 540 pk. Twee motoren die - uiteraard - al snel zat zijn. Voor de extra streep sportiviteit in de oren installeert Bentley dan ook simpelweg op de S een sportuitlaat. Wat meer kabaal moet meer dan plezier genoeg zijn.

Bentley Flying Spur S 2022

Al gaan we dan misschien wat kort door de bocht. Want standaard pronkt de Flying Spur S ook met vierwielsturing en actieve stabilisatoren (Bentley Dynamic Ride). Waardoor dit out of the box de meest wendbare Flying Spur van het gezelschap wordt. Voor de omstaanders voert Bentley deze S-variant ook uit met een hoop zwarte accenten en specifieke 21- of 22-duims velgen en rode remklauwen. Over het interieur spreekt Bentley zich niet uit omdat dit - zoals het een Bentley betaamt - volledig naar wens valt aan te passen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws