Opgepast, Tesla: ook Volvo plant eigen snellaadnetwerk

Volvo C40 Recharge 2021

Volvo siert sinds dit jaar de lijst van merken die binnenkort volledig elektrisch willen worden. Om die transitie een handje toe te steken belooft de constructeur tegen midden volgend jaar een netwerk aan snelladers uit te rollen in België en Luxemburg.

Jawel: na een eigen ‘Gigafactory’ wil Volvo nu ook gaan investeren in een eigen snellaadnetwerk. Zo hoopt het merk zijn klanten te garanderen van een volle batterij in zijn omschakeling naar zuiver elektrische auto’s. Ondanks de gelijkenissen met het Tesla van Elon Musk gaan de Zweden echter voor een iets andere aanpak.

Voordeeltarief

Om te beginnen zal Volvo zijn netwerk aan snelladers voorlopig alleen in België en Luxemburg lanceren — want het is eigenlijk een initiatief van onze eigenste importeur. Zo komen de laadpalen gewoon op de parkings van Volvo-verdelers te staan en zullen ze stroom tanken aan snelheden van 175 tot 200 kW. Het merk belooft op die manier 30 snellaadlocaties met elk minstens twee stekkers tegen midden 2022. Nog een verschil met de Tesla-Superchargers: Volvo’s snelladers worden ook toegankelijk voor niet-Volvo-rijders. Zij met een huiseigen model kunnen er echter wel laden tegen een voordeeltarief.

Volvo snellader 2021

De Zweedse constructeur zal vanaf 2030 alleen nog zuiver elektrische modellen verkopen. Daartoe heeft het merk alvast twee EV’s in zijn gamma: de XC40 Recharge en sinds kort de C40 Recharge. Om zijn toekomstige productiecapaciteit op een milieubewuste manier te garanderen sloot Volvo eerder een partnership af met Northvolt, waarmee het samen eigen batterijen zal ontwikkelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws