Infotainment Volkswagen Golf krijgt onderhoudsbeurt

Volkswagen Golf 2022 infotainmentsysteem

Volkswagen neemt het infotainmentsysteem van de Golf eens grondig onder handen. Loop echter niet te hard van stapel: de controversiële lay-out met zijn aanraakgevoelige schuivertjes blijft behouden. De Duitsers maken vooral komaf met de responsiviteitsproblemen die heel wat gebruikers ondervonden.

Bij de lancering van de achtste generatie Volkswagen Golf eind 2019 was misschien niet zijn design het grootste discussiepunt maar wel zijn bediening. Met een compleet gebrek aan fysieke toetsen werd de über-middenklasser wat minder gebruiksvriendelijk, en tot overmaat van ramp bleek het infotainmentsysteem nog eens betrekkelijk veel softwareproblemen te vertonen. Daar maakt Volkswagen nu een einde aan met een technologische update.

Minder ongewenste aanrakingen

Zo zal het infotainment van de Golf voortaan een 25% snellere systeemchip meekrijgen, naast een grafische kaart met wel drie keer meer rekenkracht. Daardoor zal het systeem aanzienlijk sneller reageren en — misschien nog belangrijker — niet meer vastlopen. Daarnaast maakt Volkswagen van de gelegenheid gebruik om de stemassistent wat sneller van begrip te maken en worden de knoppen onder het touchscreen binnenkort ook gedeactiveerd wanneer je op het scherm aan het tikken bent, om te vermijden dat intussen per abuis je audiovolume door het dak gaat.

Volkswagen Golf 2022 stemassistent

De wijzigingen worden bij wijze van modeljaarupdate uitgevoerd op alle Golfs die vanaf 2022 geproduceerd worden. Indien de jouwe net wat te vroeg van de band rolde hoeft dat nog geen complete ramp te zijn: eerdere exemplaren mogen de software-update aanvragen bij de dealer. De sterkere chips blijven natuurlijk wel voorbehouden aan het model vanaf 2022.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yannick 11:13
afbeelding van Yannick

was extreme teleurstelling... heb een maand met nieuwe vervangwagens rondgereden die het nieuwe systeem hadden en beide tergend traag en gewoonweg crashen en rebooten.
triest dat ze zoiets uitrollen voor het bug-free is

John 23:41
afbeelding van John

Zijn de 'streelstrookjes' ondertussen verlicht?

Joram 16:04
afbeelding van Joram

We vrezen ervoor, het blijft voorlopig tasten in het duister ;-)

John 22:14
afbeelding van John

Haha, I see what you did there :-D

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws