Ford Bronco DR is compleet van de pot (2021)

Ford Bronco DR 2021

Ford lanceert een tot 50 stuks gelimiteerde versie van de Bronco. Die Bronco DR - Desert Racer - is volledig door Ford Performance geprepareerd en kan met zijn dikke V8 zo deelnemen aan de Baja 1000-rally. Qua offroadspeeltjes kan dit tellen.

Af-fabriek trackdayspeeltjes zijn geen nieuwigheid meer in autoland. Vanuit de fabriek geprepareerde rallywagens voor een particulier publiek is toch nog een stukje zeldzamer. Deze Bronco DR van Ford is er zo eentje. Niet meer straatlegaal, zo goed als volledig aangepast en uitgerust met een stevige 5-liter V8.

Desert Racer

Ford heeft op de Amerikaanse markt met de Bronco een winnaar in handen. Want de SUV-liefhebbende Amerikaan loopt storm voor de compacte SUV van het merk met de Blauwe Ovaal. Ook de begenadigde offroadrijder vindt zijn goesting in de nieuwe generatie Bronco. Ford wil die laatste groep nu extra opwinden met deze Bronco DR, een af-fabriek "Desert Racer" die toont tot wat Ford Performance in staat is. In mensentaal: deze Bronco DR is eigenlijk een Baja-race-auto. Dat merk je meteen als je naar het "exoskelet" en de 37-duim Mud-Terrain-banden van BFGoodrich kijkt.

Ford Bronco DR 2021

Het interieur is dan weer volledig gestript en biedt voortaan plaats aan twee racestoelen en een aangepast dashboard. Centraal op de middenconsole staat een stevige pook voor de 10-trapsautomaat die Ford uit de F-150 haalde. Die hangen de Amerikanen vast aan de overbekende 5.0 V8 die meer dan 400 pk naar de vier wielen stuurt. Opmerkelijk, want in de basis herbergt de Bronco alleen maar vier- en zescilinders voorin. De ophanging werd dan weer samen ontwikkeld met Muiltimatic en bestaat voortaan uit aangepast dempers die de Bronco DR zo'n 55% meer veerweg geven.

215.000 euro

Zonder twijfel heeft Ford deze Bronco DR gebouwd als een soort van marketingmiddel om de reguliere Bronco extra in de spotlight te zetten. Desalniettemin zal Ford deze DR gaan inzetten tijdens de Baja 1000, een verschrikkelijk zware rally van 1.600 km voor auto's en motoren die doorgaat op het Mexicaanse schiereiland Baja. Omdat ééntje echter geentje is, zal Ford in totaal 50 exemplaren van de Bronco DR bouwen voor geïnteresseerde klanten. Kostprijs? Ergens rond de 215.000 euro.

Ford Bronco DR 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws