Hyundai Casper is extreem schattig koekendoosje voor internationale markt (2021)

Hyundai Casper

Hyundai heeft voor thuismarkt Zuid-Korea een nieuw kleintje klaar. Die Casper is met zijn 3.6 meter nog een stuk korter dan de bij ons gekende Suzuki Ignis en wil charmeren met zijn stoere styling. Of hoe de Hyundai Casper misschien wel eens het meest vriendelijke spook in autoland kan zijn.

Terwijl moderne auto's steeds groter en obeser worden komt er stilaan een tegenbeweging op gang. Kijk maar naar de vederlichte Mazda MX-5, de Suzuki Ignis of de elektrische Honda e. Hyundai lanceert nu op haar thuismarkt de Casper, een koekendoosje dat er bijna ridicuul stoer uit ziet. We like.

Recht uit Pixar

Hoe klein deze Casper nu juist is? Met zijn lengte van 3.6 meter lengte en breedte van 1.5 meter neemt hij ruwweg de ruimte van een Volkswagen Up! Ondanks de beperkte dimensies heeft Hyundai zich niet ingehouden op designvlak. Want de Casper krijgt een uitermate uitgesproken snuit met twee joekels van koplampen. Afhankelijk van de uitvoering krijg je een variant met sierlijke grille dan wel stoere grille met twee geaccentueerde ronde koelsleuven. Het ziet er allemaal OTT gestileerd uit maar eerlijk is eerlijk, deze auto lijkt zo weggelopen uit de nieuwste film van Pixar.

Hyundai Casper

Voorin de Casper installeert Hyundai haar gekende 1-liter driecilinder. Desgewenst met of zonder turbo. Hoewel er geen exacte cijfers worden vrijgegeven zou de strafste Casper - naar analogie met de i10 - 100 pk naar zijn voorwielen mogen sturen. De kans dat deze kleine Hyundai naar onze contreien komt is nihil. Zonder twijfel mikt Hyundai met deze Casper op India als sterkste verkoopmarkt.

Hyundai Casper

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws