Officieel: Morgan Plus Four CX-T is zandvreter (2021)

Morgan Plus Four CX-T

Britse sportwagenfabrikant Morgan lanceert een speciale versie van haar Plus Four. Die Plus Four CX-T krijgt een offroadpakje aangemeten en schuift zich nu al naar voren als de lekkerste offroader van dit jaar!

Ben je een beetje thuis in autoland, dan weet je dat Morgan een Britse autobouwer is die met de hand klassieke gestileerde auto's construeert met moderne motoren en dito ophanging. Vaak gaat het dan over roadster die zo uit de jaren 50 en 60 lijken gelopen. Deze Plus Four CX-T is een ander baasje geworden. Want Morgan vond het tijd om ook eens een blik te werpen op het onverharde.

Exoskelet

De Britste autobouwer sloeg alvast de handen in elkaar met Rally Raid UK dat onder andere auto's prepareert voor de Dakar Rally. Het resultaat is dat de Plus Four CX-T zo klaar lijkt voor een ritje Peking - Parijs. De reguliere Plus Four krijgt namelijk een aangepaste (en met 2.3 cm verhoogde) ophanging, een setje offroadbanden én een aangepaste carrosserie. De CX-T is namelijk geen roadster meer, wel een coupé met exoskelet en verstevigde bodem. Achterin is er voortaan plaats voor een set extra banden en twee waterbestendige koffers. De lederen tasjes op de flank, de koeltas en EHBO-kit maken het plaatje volledig af.

Voorin deze Plus Four ligt een 2-liter viercilinder die Morgan leent van BMW. Goed voor 255 pk en 350 Nm koppel. Die mag zijn kracht via verschillende rijmodi naar de achterwielen sturen. Een elektronische sper moet zorgen voor net wat meer tractie op de ongebaande paden. Kan je deze Plus Four CX-T best wel pruimen? Dan zet je jezelf beter schrap voor de prijs. Morgan vraagt namelijk vlot 200.000 euro voor deze "offroader". Meer nog, Morgan zal amper 8 exemplaren van deze rakker gaan bouwen. Exclusief speelgoed dus.

Morgan Plus Four CX-T

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws