Honda heeft trein van elektrificatie gemist, zoekt openlijk hulp

Honda EV help

Honda's CEO Toshihiro Mibe heeft tijdens een recente persconferentie openlijk te kennen gegeven op zoek te zijn naar een alliantiepartner om elektrische auto's betaalbaar te maken. De Japanse autoreus heeft de EV-trein duidelijk gemist en wil snel verloren grond inhalen.

Honda mag anno 2021 in België dan wel een relatief klein automerk zijn, op wereldschaal is Honda een gigant. Niet enkel op autovlak, want het Japanse bedrijf bouwt ook motorfietsen, motoren voor boten, grasmaaiers, werkmateriaal, enzovoort. De stap naar elektrificatie lijkt ze toch moeilijker te vallen dan gedacht. Niet in het minst omdat Honda stilaan achteraan in de rij komt staan bij het verzilveren van grote batterijcontracten met grote spelers. Waardoor kosten voor een elektrische auto de pan uit swingen. De oplossing? Hulp zoeken.

Wie wordt de man van Honda?

Het was Toshihiro Mibe die zelf aan de alarmbel trok tijdens een persconferentie. Toshihiro is nog maar sinds april aangesteld als nieuwe CEO voor het Japanse merk maar lijkt niet langer meer te willen wachten. De man is er van overtuigd dat als Honda haar milieudoelstellingen wil halen (waaronder volledig elektrisch vanaf 2040), hulp best wel eens nodig kan zijn. Meer nog, als een andere partner er voor kan zorgen dat Honda sneller kan groeien, dan ziet hij geen probleem in een samenwerking.

Honda EV help

Momenteel heeft Honda al een korte termijn-afspraak gemaakt met GM om twee elektrische EV's op de Amerikaanse markt te brengen. Al wil het merk natuurlijk ook in thuisland Japan, China én Europa nog van belang zijn. Daarvoor zou het onder andere kunnen gaan aankloppen bij Volkswagen. Het Duitse automerk heeft openlijk gezegd dat iedereen gebruik mag maken van haar nieuw ontwikkelde MEB-platform. Een uitspraak waar Ford prompt op in ging. Of het Japanse Honda aan durft kloppen bij Volkswagen is niet meteen duidelijk. Al is het duidelijk dat het tijd is om te schakelen. Niet in het minst omdat Honda links en rechts fabrieken aan het sluiten is om geld te besparen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws