Hyundai Elantra N: Bestaat er zoiets als mooi lelijk? (2021)

Hyundai Elantra N 2021

De N-familie van Hyundai kent haar alweer vijfde familielid. Want na i30, Veloster, Kona en i20 gaat de op de internationale markt beschikbare Elantra aan het sporten. De sedan krijgt een opvallend styling en 290 pk onder de kap.

Hyundai beloofde bij de oprichting van haar N-divisie dat het AMG-gewijs op termijn al haar modellen een performante uitvoering wil geven. Vandaag tekent het vijfde familielid present. Ditmaal is het - net zoals de Veloster N - weer eentje voor de internationale markt. De Elantra N is geboren! Een mooi kind is het echter niet...

Elantra Type-R

Omdat ze in grote delen van de wereld niet zo happig zijn op hatchbacks zoals wij in Europa levert Hyundai in de VS en Azië de Elantra, een sedan met uitgesproken design. Dat design wordt nog wat extremer in N-plunje, want de designers scheurden een pagina uit een tuningblaadje van begin deze eeuw en gingen aan het werk. Het resultaat is zo fout dat het bijna terug mooi wordt. met een zwartgeverfde snuit, rode accenten rondom en knullige spoiler achterop. We geven toe, er valt niet te discussiëren over smaken en kleuren maar deze Elantra N schuift toch eerder richting het Honda Civic Type-R spectrum.

Hyundai Elantra N 2021

Nu goed, zolang er genoeg kracht onder de kap ligt is de exuberante styling gerechtvaardigd, toch? Wel, net zoals al zijn stalgenoten teert de Elantra N op de 2-liter viercilinder turbobenzine. Met 290 pk (overboost) en 393 Nm koppel is die een peulenschil sterker dan de 275 pk sterke variant die we in de Europese i30 N krijgen. De uitlaat met knetterklepjes krijg je er gratis bij! Stiekem... vinden we het niet heel erg dat deze Elentra N onze Europese wegen voorbij rijdt.

Hyundai Elantra N 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws