Grijnzend gezicht en meer koppel voor BMW X3 M en X4 M (2021)

BMW X3 M & X4 M facelift 2021

Naast de reguliere BMW X3 en X4 gaan ook de M-versies van beide SUV’s onder het mes. De facelift levert beide M-modellen niet alleen meer onderscheidende looks op, maar ook meer koppel.

Drukke dagen bij BMW, want na de voorstelling van de nieuwe 4 Reeks Gran Coupé en de gefacelifte X3 en X4 zijn ook de X3 M en X4 M aan vernieuwing toe. Het spreekt voor zich dat ook beide M-modellen en hun Competition-varianten dezelfde wijzigingen ondergaan als de burgerlijke versies. Al zijn er enkele opvallende verschillen.

BMW X3 M & X4 M facelift 2021

Dieper uitgesneden

Zo krijgen de X3 M en X4 M een nieuwe voorbumper. Die moet ervoor zorgen dat je je niet meer van uitvoering vergist als je een van beide SUV’s in je achteruitkijkspiegel ziet opduiken. De M-modellen zien de zijdelingse luchtinlaten in de voorbumper helemaal tot onderaan uitgediept, waar ze naar het midden van de voorbumper duiken. De achterbumpers zien het aandeel glanzend zwarte elementen in de afwerking toenemen, en vooral bij de X4 M Competition geeft dat een opvallend resultaat.

BMW X3 M & X4 M facelift 2021

Binnenin krijgen beide bullebakken nieuwe afwerkingsmogelijkheden voor het interieur. Op de middenconsole werden de knoppen hertekend, zodat het geheel beter aansluit bij de huidige M3 en M4. Onder de motorkap krijgen de Competition-versies van deze X3 M en X4 M meer koppel toebedeeld. De 3.0-zes-in-lijn van 510 pk doet er 50 Nm bovenop, en komt nu uit op 650 Nm. De sprinttijd naar 100 km/u neemt daardoor met 0,3 seconden af tot 3,8 seconden.

BMW X3 M & X4 M facelift 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws