Mercedes zet Belgisch dealernetwerk in de etalage

Mercedes dealer Belgie

Mercedes Europa wil zo'n 25 dealers van de hand doen verspreid over Spanje, België en het VK. Daarmee kan het zo'n 1 miljard euro op zak steken. Via overnames door privébedrijven wil het de jobs van bestaande werknemers garanderen.

Automerken geloven steeds minder in het zelf beheren van een complex en duur dealernetwerk. Al zijn ze zich er van bewust dat de komende jaren die dealernetwerken nog broodnodig zijn. Niet anders bij Mercedes. Want hoewel het 25 dealers van de hand wil doen verspreid over Spanje, het VK en België, wil het overnemers zoeken die de "Ster" met trots verder dragen.

Prive-handen

Mercedes Europa heeft alvast de plannen om de 25 dealers en servicecenters te verkopen met elk een prijskaartje van zo'n 30 à 40 miljoen euro. In het meest gunstige geval kan het daarmee zo maar even 1 miljard euro op zak steken. Al gaan de voordelen verder natuurlijk. Want er verdwijnen een hoop vaste kosten (waaronder lonen) bij de overnames.

Mercedes gaat er prat op dat het enkel overnemers zoekt met een sterke toekomstvisie. Om op die manier de jobs van de huidige werknemers te garanderen, met garanties. Momenteel is één van de grote spelers op onze markt Hedin Automotive. De dealergroep die onderdeel uitmaakt van de Zweedse autogroep Hedin Bil heeft momenteel zo'n 15 Mercedes-dealers in handen in België.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws