Morgan Plus Four en Plus Six facelift: Bijna waterdicht! (2021)

Morgen Plus Four Plus Six facelift 2021

Britse sportwagenbouwer Morgan heeft tussen thee en scone een facelift wereldkundig gemaakt voor haar Plus Four en Plus Six. Die brengt goed nieuws voor potentiële eigenaars, want de update maakt de minimalistische roadster voortaan waterdicht! Of toch zo goed als mogelijk...

Komen er tegenwoordig auto's op de markt die zo uit 2030 lijken gevolgen, dan heb je ook nog Morgan die de dag van vandaag auto's bouwt die eerder uit 1960 lijken te komen. Toch is ook Morgan van mening dat de moderne klant moderne noden heeft, waardoor het haar Plus Four en Plus Six een facelift heeft gegeven die het comfort moet verhogen. Een zo goed als water- en winddichte Morgan? Wat is dit? De toekomst!

Spatvrij!

Jep, je moet het maar als modern merk doen, een persbericht de wereld uit sturen waarin je weet te zeggen dat je je best hebt gedaan om je passagiers beter te beschermen van de weersomstandigheden. Concreet wil dit bij Morgan zeggen dat de facelift van de Plus Four en Plus Six sterk verbeterde rubbers krijgt rond de deuren en de ruit. Daardoor zou het stoffen dakje een stuk beter moeten aansluiten en zouden de Plussers voortaan beter wind- en waterdicht moeten zijn.

Morgen Plus Four Plus Six facelift 2021

Verdere biedt Morgan haar klanten voortaan twee stoelkeuzes aan: standaard exemplaren met verbeterde steun en optionele exemplaren waarbij je pneumatisch ook de zijwanden in kan stellen. Mag het helemaal zot? Dan krijg je voortaan ook twee (!) USB-poorten in je Morgan, LED-interieurverlichting én een sportuitlaat met kleppen.

Morgan watte?

Heb je trouwens geen idee wat zo'n Morgan Plus Four of Plus Six nu juist is? Wel, stiekem mag je dit zien als het meer agrarische broertje van de BMW Z4 en Toyota Supra. In die zin dat de Morgan Plus de aandrijflijn deelt met die auto's. Je kan dus in deze Morgan kiezen voor een 2-liter viercilinder turbobenzine van 255 pk (Plus Four) of een twinturbo 3-liter zes-in-lijn van 335 pk (Plus Six). De pook van de automaat (geen vrees, je hebt ook een handbak) komt van bij BMW, de hendeltjes aan het stuur van bij Citroën, het gewicht flirt met de ton en jaarlijks worden amper 300 stuks gemaakt. Leuk speelgoed dus.

Morgen Plus Four Plus Six facelift 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws