Polestar 2 krijgt digitale sleutel

Polestar voert een over-the-air (OTA) update uit aan de Polestar 2. Daarmee zorgen ze voor meer veiligheid bij het openen en sluiten van de wagen.

Polestar introduceert de digital key via een softwareupdate op de '2'. Volgens Polestar is zo'n digitale sleutel een stuk veiliger dan een fysiek exemplaar en is het moeilijker om die digitale versie te kraken. De Digital Key zit in een update van de software applicatie en kan op die manier ook connectie maken met de wagen. Al hoef je de app niet open te hebben staan op je smartphone.

Het systeem maakt namelijk gebruik van sensoren op het voertuig die de aanwezigheid van de eigenaar - of digitalesleutelbezitter -detecteren en zo de deuren of koffer kunnen ontsluiten wanneer de sleutel binnen armbereik is. Wil de eigenaar de motor aanzetten, dan moet het toestel zich in de auto bevinden. Net als bij de fysieke sleutels van tegenwoordig dus.

Met de update komen er ook een aantal extra afstandsbediende functies bij. Zo is het nu mogelijk om vanop afstand de voorverwarming of vooraf-koeling te starten en kan de eigenaar ook de accustatus zien vanop afstand. Accuverwarming is ook beschikbaar, de wireless smartphone charging werd verbeterd. Later zouden nog extra functies worden toegevoegd, aldus Polestar.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws