Ook Seres 5 en 7 komen naar België

Het ontplooien van een nieuw merk op onze markt kan snel gaan. Eerder deze week berichtten we nog dat Seres zich als nieuwe speler inwerkt met de Seres 3, nu kunnen we ook melden dat er nog twee modellen bijkomen.

Seres is een Amerikaans-Chinees merk dat met een aantal SUV-modellen tracht de harten van de Europese koper voor zich te winnen. Behalve de kleinere Seres 3 zouden dit jaar nog de Seres 5 en Seres 7 naar ons land komen.

hoog vermogen

De Seres 5 is een maatje groter dan de 3 en wil met zijn dichtgeknepen zijraampjes de indruk wekken dat hij minder hoog is dan in werkelijkheid. De vierwielaangedreven SUV ziet er zo niet uit, maar hij draagt een elektromotor in zich die zomaar even 694 pk en 1.040 Nm kan vrijmaken. Met een accucapaciteit van 90 kWh kan hij 480 kilometer rijden, een sprintje van 0 naar 100 km/u zou in 3,5 seconden kunnen. In China kan je de wagen ook met range extender bestellen, die versie komt voorlopig niet naar ons land. De Belgische invoerder verwacht de Seres 5 nog voor de zomer te kunnen aanbieden.

De Seres 7 is nog wat exclusiever dan de 5. Hij krijgt een lijn die het midden houdt tussen een sedan en een SUV-coupé. Hij krijgt naar alle waarschijnlijkheid dezelfde motor mee als de 5. 'Waarschijnlijk', want de lancering op de Europese markt is nog niet gebeurd en de Belgische invoerder verwacht de wagen pas in het tweede deel van 2021 bij ons.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws