Skoda Fabia Combi krijgt opvolger

In een wereld waarin elk merk zijn crossover heeft, is de kleine break op basis van een stadswagen stilaan een unicum. Skoda heeft besloten toch nog minstens één generatie lang de Fabia Combi aan te bieden.

De kleine stadsbreaks, het is een apart segment in de wereld van de kleine stadswagens. Van de gek uitziende Volkswagen Polo Variant uit de jaren 90 tot de Renault Clio break, verscheidene Europese merken hadden toch een ruimteversie van hun B-klasse bestseller om zoveel mogelijk van de markt aan te spreken. Vandaag is er nog eentje over: De Skoda Fabia Combi. En die krijgt een vervolg in de volgende generatie Fabia.

budgetauto

Dat moeten we tenminste geloven als we lezen wat Thomas Schaefer, CEO bij Skoda, zegt. Hij gaf in een recent bericht aan blij te zijn met de nieuwe generatie Fabia die volgend jaar op de markt zal komen. Ook meldt hij dat ze niet lang moesten nadenken over de komst van de Fabia Combi, aangezien die nog altijd verpersoonlijkt waar Skoda voor staat; betaalbare en praktische mobiliteit. Niet dat Skoda niet mee surft met de recente trends in autoland, want behalve de grotere Scala - met hippe tweekleurige kofferklep - is er ook de Kamiq, een crossover die het hoofd biedt aan de moordende concurrentie in dat segment.

eindelijk MQB

De volgende Skoda Fabia zal gebruik maken van het MQB A0 platform, waar ook al de Audi A1, Seat Ibiza en Volkswagen Polo op staan. Of de Skoda Fabia er weer als RS komt is nog een open vraag, wel krijgt de wagen dezelfde driecilinderblokjes als zijn neefjes die eerder al op het platform gestoeld werden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
John 16:35
afbeelding van John

De Rapid is ondertussen terug met pensioen gestuurd. De Scala is de opvolger :-)

Sven 08:42
afbeelding van Sven

Juist! Hij was te rapid weer weg.

C. 11:53
afbeelding van C.

Goede zet van Skoda, ze hebben hiermee een monopolie in het B-segment.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws