Touring Superleggera Aero 3 haalt inspiratie uit verleden

Coachbuilder Touring Superleggera heeft haar nieuwste afgeleide onthuld. Het is een wagen die zal worden voorgesteld op het Salon Privé Concours d’Elégance.

De Aero 3 haalde de inspiratie bij de streamline-designstroming uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij krijgt dezelfde Stratosphere Red carrosseriekleur als de Disco Volante Coupé Number One. Verder is de eyecatcher de vin die achteraan de cockpit vertrekt en eigenlijk alleen voor de looks is gemonteerd, aangezien hij geen aerodynamische functie heeft.

Touring Superleggera Aero 3 (2020)

Ook binnenin komt de rode kleur terug, gecombineerd met zwarte soft finishings. Het voelt allemaal erg retro aan en wordt afgewerkt met Foglizzo leder en Alcantara.

Touring Superleggera Aero 3 (2020)

De basis voor de Touring Superleggera Aero 3 is een 'Italiaanse supercar', en als je naar de specificaties kijkt, zie je dat die supercar wel een F12 Berlinetta moet zijn. Het gaat om een ongeblazen 6.3 V12 met 730 pk en 689 Nm. De V12 wordt gekoppeld aan de sequentiële zevenversnellingsbak die de gelukkigen kunnen bedienen met paddles achter het stuur. In 3,1 seconden van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid van 339 km/u zijn de prestaties van deze Aero 3.

Touring Superleggera Aero 3 (2020)

De Aero 3 is overigens 150 kilogram lichter dan de F12 Berlinetta, wat dan weer het rijplezier ten goede zou moeten komen voor de 15 gelukkigen die zulk een coachbuilt TouringSuperleggera Aero 3 in hun garage mogen zetten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws