Volkswagen Caddy California: voor de flexibele kampeerder

VW Caddy California (2020)

Volkswagen breidt het gamma kampeerauto's verder uit. Deze keer doen ze dat met een kleinere camper op basis van de Volkswagen Caddy. Hoe alles daarin plooit?

Na de California op basis van de Multivan en de Grand California met het gezicht van de Crafter is er nu een kampeerauto die de genen deelt met de Caddy, het kleine bestelbusje van Volkswagen. Het is dan ook duidelijk dat je een pak minder ruimte krijgt dan in die twee ruimtebeesten, al heb je nog altijd voldoende plaats om met twee erop uit te trekken.

Small California

Op basis van de jongste generatie Caddy ontwikkelde de camperafdeling deze Caddy California. Hij zit vol vernuftig uitklappende dingen en eigenlijk is het een camper die je gebruikt om buiten te leven. Daardoor toont de Caddy California zich geschikt voor wie af en toe een weekendje weg wil, of op de laatste knip besluit erop uit te trekken. Slapen doe je in de wagen zelf, door de achterbank neer te klappen en ook de voorzetels zo ver mogelijk neer te klappen. Het bed heeft aparte vering en de matras zelf die bijna 2 meter lang meet is vervaardigd uit hoogkwaliteitsschuim om je nachtrust te garanderen. Doorheen het glazen dak kan je desgewenst nog genieten van de sterrenhemel.

VW Caddy California (2020)

Klein, klein keukentje

De keuken is niet meer dan een uitschuifbare plaat met een gasvuur in verwerkt, waardoor je enkel kan koken wanneer de achterklep van je wagen openstaat. Zitten doe je ook buiten, al kan je de bijhorende kampeertafel en klapstoelen lekker onder de modulaire tent zetten. Die is ruim genoeg om ook eventueel wat andere gasten te slapen te leggen.

VW Caddy California (2020)

De Caddy California krijgt een totale lengte van 4,5 meter lengte, later zal nog een XL-versie volgen met een lengte van 4,85 meter. Onder de motorkap heb je de keuze tussen twee motoren, een diesel van 75 pk of eentje met 122 pk. Later komt er ook een versie met 4Motion-vierwielaandrijving.

VW Caddy California (2020)
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws