Opel Mokka krijgt nu ook diesel- en benzinemotor

Opel Mokka 2020

Opel stelde de nieuwe Mokka in eerste instantie voor als elektrisch model. Nu worden daar ook diesel- en benzineversies aan toegevoegd.

Het trekt natuurlijk de aandacht naar je toe, door te stellen dat je een nieuw elektrisch model hebt, eerder dan dat je achteraf "ohja, we hebben nu ook een elektrische versie" moet zeggen. Maar voor diegenen die geen elektrische Mokka kunnen betalen is er nu ook eentje op fossiele brandstoffen.

drie keuzes

De techniek van die motoren komt uit de PSA-stal waar Opel sinds een tijdje toe behoort. Er is een 1.2 Turbo met 100 pk en 205 Nm die een handgeschakelde zesversnellingsbak krijgt. Daarmee rij je in 11 seconden van 0 naar 100 km/u, met een topsnelheid van 182 km/u. Verbruik van deze benzinemotor ligt op 4,6 l/100 km volgens de NEDC-norm. Er is nog een krachtigere versie; de 1.2 met 130 pk. Die duwt je in 9,2 seconden naar de 100 km/u en verbruikt 4,5 l/100 km. Met optionele automaat verbruikt deze versie 4,8 l/100 km.

Opel Mokka 2020

Bij de dieselgang is er maar één keuze in het schap. De 110 pk en 250 Nm sterke 1.5 viercilinder diesel krijgt een normverbruik van 3,8 l/100 km en een achttrapsautomaat.

GS-Line

Ohja, er is ook nog een GS-uitvoering van de Opel Mokka. Met een trainingspak aan vind je rode afwerking rond de luchtopeningen, zwarte accenten en een specifieke stoelbekleding. Ook krijgt de neus een hoogglanszwarte Vizor, als verlengde van de motorkap. Zwartgelakte lichtmetalen velgen en een dak in contrasterende kleur maken het exterieur af. Binnenin vind je ook wat rode accenten.

Opel Mokka 2020
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Roger Colson 16:30
afbeelding van Roger Colson

Zeer onderscheidende en mooie auto met een mooie boordplank,beter dan die rechtopstaande tablets die je ziet bij bv VW en co.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws