Porsche: opnieuw manuele versnellingsbak voor 911

Porsche 911 Carrera S manueel versnellingsbak

Juich, puristen, juich! Als onderdeel van een kleine modelupdate introduceert Porsche opnieuw een manuele versnellingsbak op zijn 911. Die telt net als voordien zeven verzetten.

De manuele zevenbak wordt aangeboden op de Carrera S en Carrera 4S en is een kosteloos alternatief voor de PDK-achttraps. Wie zelf met de pook aan de slag wil, krijgt er automatisch het Sport Chrono-pakket bij en Porsche Torque Vectoring, met sperdifferentieel en variabele koppelverdeling. Het pakket komt eveneens met een revmatchfunctie, bandentemperatuurmeter, dynamische motorsteunen, draaiknop voor de rijmodi op het stuur, chronometer en specifieke app.

Porsche 911 Carrera S manueel versnellingsbak

Wat je aan betrokkenheid wint door de manuele bak, verlies je aan sprinttijd. Hoewel de zevenbak 45 kilogram minder weegt, tikt de 911 Carrera S immers 100 km/u aan na 4,2 seconden. De versie met PDK en Sport Chrono doet daar 3,5 seconden over. De topsnelheid blijft hetzelfde: die ligt op 308 km/u.

Tegelijk met de manuele bak introduceert Porsche nog enkele andere nieuwigheden op zijn 911. Voor het eerst is InnoDrive beschikbaar, zij het alleen op versies met de PDK-versnellingsbak. Dat hulpsysteem past de snelheid van de adaptieve cruisecontrol predictief aan op basis van navigatiedata, en houdt daarbij rekening met bochten, snelheidslimieten en rotondes.

Porsche 911 Carrera S manueel versnellingsbak

Een andere nieuwe functie is Smartlift, dat de voorkant tot 40 millimeter hoger tilt op bepaalde locaties die in het navigatiesysteem worden bewaard. Handig voor verkeersdrempels, opritten enzovoort. Tot slot is het 930-lederpakket uit de Turbo S nu ook beschikbaar op de Carrera-modellen, en is er nieuw lichtgewicht geluidsisolerend glas dat 4 kilogram bespaart.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 13:56
afbeelding van FLP

Zoiets kunnen we alleen maar heel, heel hard toejuichen!

Uw reactie