Luca de Meo vertrekt bij Seat

-

Met een droog persbericht laat Seat weten dat de Italiaan Luca de Meo niet langer de CEO van het merk is.

Dinsdag was voor Luca de Meo de dag waarop hij na vakantie terugkwam en zijn bureau ging leegmaken. Met directe ingang stopt de man zijn dagtaken voor Seat. Voorlopig worden zijn taken overgenomen door Vice president Financiën Carsten Isensee, die er zijn huidige job blijft bij doen.

de Meo was destijds al een belangrijke schakel in de autowereld, waar hij begon bij Renault waarna hij via een omweg langs Toyota Europe bij Fiat terecht kwam. Daar werd hij Head of Business Units van de merken Lancia, Fiat en Alfa Romeo. Later werd hij CEO van Abarth en daarna nog Hoofd Marketing van de hele Fiat Group. In 2009 kwam hij bij Volkswagen terecht om in 2015 de functie van CEO voor Seat op te nemen. In begin 2019 werd hij nog geloofd als Business Person of the Year. Zijn naam wordt al een tijdje genoemd als nieuwe CEO van Renault, en dan is de cirkel rond.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 11:31
afbeelding van Adriaan

Het is die mannen toch niet gegeven, je zou bijna kunnen stellen dat CEO van een auto bedrijf een risico beroep geworden is. Moeten vluchten van overheden, constant van job verwisselen. Niet evident zene!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws