Cullinan vervolledigt Black Badge-familie van Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan Black Badge (2019)

Rolls-Royce' SUV is de nieuwste aanvulling in de Black Badge-familie, die meer vermogen combineert met een esthetiek waarin zwart de boventoon voert.

Na de Wraith, Ghost en Dawn is de Cullinan de vierde Rolls-Royce die een Black Badge-uitvoering krijgt. Black Badge moet volgens de Britten een ander soort klanten aanspreken, dat minder te vinden is voor de traditionele klassieke luxe die Rolls-Royce uitstraalt. Net als de Cullinan, Rolls’ allereerste SUV, die nieuwe klanten moet aantrekken.

Opvallendste weggever zijn de inktzwarte koetswerkkleur en de zwart chromen Spirit of Ecstacy vooraan op de motorkap. Alle chromen accenten op het koetswerk krijgen overigens een donkerdere tint. Opvallend zijn de specifieke 22-duimsvelgen en de rode remklauwen.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge (2019)

Binnenin krijgt de Cullinan Black Badge inzetstukken in gelakte en gepolijste koolstofvezel, terwijl de Starlight Headliner, de sterrenhemel in de dakhemel, nog iets prominenter aanwezig is. Een nieuwe gele contrastkleur behoort tot de eindeloze mogelijkheden om het interieur van de Cullinan Black Badge te personaliseren.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge (2019)

Het onderstel van de Cullinan werd in de Black Badge aangepast, hoewel Rolls-Royce ons op het hart drukt dat er aan het comfort niet gemorreld werd. De 6,75 liter grote V12 ademt wel door een nieuwe uitlaat en produceert in de Black Badge 600 pk en 900 Nm (29 pk en 50 Nm meer). Ook de achttrapsautomaat en het pedaalgevoel werden gefinetuned.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge (2019)
Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws