Polestar 2 kent zijn prijs (2019)

Polestar 2 prijs belgie levering

Het Zweedse Volvo werkt naarstig aan een rivaal voor de Tesla Model 3. Die zal geen Volvo-badge dragen maar wel door het leven gaan als de Polestar 2. Van die sedan hebben we nu de Belgische prijzen. Kijk je even mee?

Het monopolie van de Tesla Model 3 zal vanaf 2020 serieus onder druk komen te staan, want verschillende automerken zullen dan "hun elektrische sedan" op de markt brengen. In het geval van Volvo wordt die sedan doorverwezen naar zusje Polestar, om op die manier manier wat meer prestige op te wekken. Alsof "een Volvo" een simpel huis-en-tuinproduct is.

Tesla-killer

Nu goed, die Polestar 2 is een elektrische hatchback met 400 pk via twee elektromotoren en met een accu van 78 kWh. Geef toe, dat ligt verdomd dicht tegen de specs van de Tesla Model 3 Performance. Kost die Amerikaan rond de 70.000 euro (77.000 met Autopilot), dan vragen de Zweden minimaal 59.800 euro voor de Polestar 2. Zonder twijfel willen ze hier een statement maken.

Polestar 2 prijs belgie levering

Wat je voor die prijs zoal krijgt? Onder andere bovengenoemde prestaties, een plethora aan rijhulpsystemen (van adaptieve cruisecontrole tot een 360°-camera met parkeersensoren), een panoramisch dak, pixelkoplampen (wat dat ook mag zijn) en verwarmde ruitenwissers. Het blijven tenslotte Zweden. Laat je dan nog eens 6.000 euro achter bij Polestar, dan mag je beschikken over het Performance Pack. Dat is geen powerboost zoals bij Tesla, wel een pakket met opgewaardeerde hardware. Remmen met vier zuigers vooraan van Brembo bijvoorbeeld maar ook aanpasbare Öhlins dempers en 20-duims lichtgewicht velgen.

Beginnen je vingers hier al spontaan van te jeuken? Dan hebben we nog een klein donderwolkje aan de heldere hemel, want Polestar zal pas vanaf juni 2020 starten met de leveringen. Dat is nog een heel 'end...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 18:58
afbeelding van andre123

en nu nog de polestar 1 voor de helf van de prijs?
als tesla weigert,polestar mss niet?

Alex Van de Weghe 08:06
afbeelding van Alex Van de Weghe

Pixel koplampen, zijn koplampen die zo nauwkeurig zijn dat ze het licht zo kunnen sturen dat vijf tegenliggers tegelijk niet verblind worden. En het licht geprojecteerd wordt tussenin. En dit constant aanpassen aan de snelheid van iedere tegenligger individueel.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws