Volkswagen Atlas Cross Sport is Touareg Coupé! (2019)

Volkswagen Atlas Cross Sport 2019

Volkswagen heeft in de Verenigde Staten het doek gehaald van de Atlas Cross Sport, een potige SUV met coupé-allures. Een Touareg Coupé... maar dan ook weer niet.

Tuur je richting het SUV- en crossovergamma van Volkswagen in België, dan zal je een gezonde grob aan keuze tegenkomen. Van T-Cross tot Touareg. Amerika mag het echter met nóg meer keuze doen, want sinds 2016 kan je in de VS aan de Atlas. Die Atlas is een ruime zevenzitter voor de Amerikaanse markt. Een minibusje op hoge pootjes zeg maar... en zoals het de moderne logica betaamt mag daar nu ook het dak wat van worden fijngeslepen.

SUV Coupé

Resultaat? De Atlas Cross Sport, een zevenzitter die de twee zitplaatsen achteraan verliest en uitpakt met een coupélijn. Een zitrij minder en een kleinere koffer, in een notendop het recept van een SUV-Coupé. Nu voor de goede orde, de Atlas Cross Sport staat op hetzelfde MQB-platform als de gewone Atlas en is zo'n 5 meter lang. Stiekem zou je dus kunnen zeggen dat dit een Touareg Coupé is, al is de Touareg onderhuids nog net iets straffer (lees: duurder) dan deze Atlas Cross Sport.

Volkswagen Atlas Cross Sport 2019

Niet zozeer op motorenvlak trouwens, want op z'n Amerikaans lepelt VW voorin 276 pk sterke 3.0 V6 turbobenzine. Ligt ecologie je nauw aan het hart, dan is er ook nog een 235 pk sterke 2-liter viercilinder turbobenzine. Vierwielaandrijving - 4Motion in VW-jargon - is volledig standaard.

Volkswagen Atlas Cross Sport 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws