Stop de persen: Volkswagen heeft nieuw logo!

Logo Volkswagen 2019

In de diepste catacomben van de Volkswagen Group heeft VW knijterhard gewerkt aan een nieuwe identiteit. Die is nu vanonder het doek gehaald. Of Jan in de straat het verschil gaat opmerken?

Volkswagen heeft een nieuw logo. Geen mop. Wat je hierboven ziet is daadwerkelijk nieuw. Te herkennen op twee heel simpele manieren. 1) het logo verliest haar 3D-effect en 2) de onderkant van de "W" raakt voor het eerst in de geschiedenis van Volkswagen de cirkel niet meer aan. Nu goed, we laten VW het anders even zelf uitleggen:

Logo Volkswagen 2019

"Het nieuwe 2D-logo is hét symbool van Volkswagen. Het is modern, duidelijk, eenvoudig en is teruggebracht naar de essentie. Het logo is flexibel te gebruiken en duidelijk herkenbaar in digitale media. Het vorige logo was tot nu toe blauw en wit, maar nu breidt Volkswagen het kleurenpalet uit met nog een extra blauwtint. Het gebruik van nieuwe kleurvarianten is in de toekomst ook mogelijk."

Juist ja. Al verandert er nog meer bij VW!

"In de toekomst zullen we geen slogan meer gebruiken [Red: Volkswagen. Das auto], wel pakken we uit met een geluids-logo. Een eigen geluid specifiek voor Volkswagen dat zowel in marketing als in de auto's zal worden gebruikt."

Logo Volkswagen 2019

Volkswagen krijgt dus een jingle. Net zoals Audi, Hyundai en co. Daarenboven wil het merk vrouwen niet meer schofferen. Hoe ze dat gaan doen?

"De laatste decennia gebruikte Volkswagen een mannelijke stem om producten voor te stellen. Het merk is nu vrouwelijk geworden. In ongeveer alle markten zal een vrouw met een warme, aangename en zelfverzekerde stem spreken voor Volkswagen."

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Adriaan 10:50
afbeelding van Adriaan

Dus ze zijn terug gegaan naar hun logo van 1960. Money well spent!

andre123 11:28
afbeelding van andre123

hebben ze dat helemaal zelf verzonnen?
of zijn er weer duurbetaalde studiebureau's aan te pas gekomen?

Yvesw 09:41
afbeelding van Yvesw

Andre123: Het logo werd intern bedacht door verschillende teams. Al kan je dat er - cru gezegd - wat aan zien. ;-p

andre123 10:13
afbeelding van andre123

verschillende teams?
de kuisploeg en de koffiemadam? lol

Jelledr 20:44
afbeelding van Jelledr

Ik vind het knap. Alleen snap ik het niet waarom ze dit nu doorvoeren? Moest er niet bespaard worden? De prijs van het logo is niets maar reken al die aanpassingen. Dat wordt een bedrag om van te duizelen. Mss zal de belastingbetaler er voor opdraaien en kunnen ze het enorme bedrag inbrengen als kost.

NUX NEMO 23:27
afbeelding van NUX NEMO

Briljant!! Zo tekent mijn petekindje ook altijd het volkswagen logo

sander vranckx 08:50
afbeelding van sander vranckx

wat een saai logo, echt geen verbetering,

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws