Ford Focus & Focus Clipper, Nissan LEAF zijn VAB Gezinswagen van het jaar 2019

vab gezinswagen 2019 winnaars

Eind november buigen journalisten en gezinnen zich elk jaar weer over het vraagstuk welke wagen nu de beste is voor gezinnen. Ook dit jaar is dat niet anders, en de winnaars komen voor het grootste deel uit dezelfde stal.

We moesten twee keer kijken voordat we begrepen dat het bij de winnaars van de reguliere modellen tweemaal om hetzelfde model gaat. Maar het is natuurlijk niet tweemaal dezelfde auto. Het is de eerste keer dat één merk in beide categorieën wint, laat staan dat het merk het met hetzelfde model doet.

-19.500 euro

In de categorie tot 19.500 euro - 500 euro meer dan vorig jaar - kaapte de Ford Focus de hoofdprijs weg met 168 punten. Ook de gezinnen prijzen zijn weggedrag en zijn ruimte. Plaats 2 is voor de Skoda Fabia Combi met 148 punten, de derde plek behoort aan de Dacia Duster toe. Die krijgt 145 punten.

vab gezinswagen 2019 ford focus

duuzd euro erbij

Een klasse hoger gaan we tegenwoordig tot 30.500 euro. Daar worden meestal wat grotere modellen uitgespeeld. Toch wint Ford hier alweer. Met opnieuw een Focus, zij het in Clipper-formaat. De immer aanwezige Skoda Octavia Combi stond op plaats 2, met 149 punten. Plaats 3 is voor de Mazda CX-5 met 145 punten. Die laatste is de enige die ook vorig jaar in de top-3 stond, op exact dezelfde plaats overigens.

vab gezinswagen 2019 ford focus clipper

elektrisch kiezen

Dan is er nog de categorie met elektrische wagens, zonder prijsbeperking. Daardoor komt het dat zowel de Nissan LEAF op plaats 1, de Hyundai Kona op plek 2 en de Mitsubishi Outlander PHEV op plaats 3 elkaar tegenkwamen. We moeten hierbij wel stellen dat er slechts vier deelnemers waren voor deze categorie, waaronder drie elektrische wagens. Het lijkt er wat op dat constructeurs er hier op gokken om niet deel te nemen als ze de reeks niet kunnen winnen.

vab gezinswagen 2019 nissan leaf

Daarmee weet je dus waarmee je als gezin best op weg gaat, volgens VAB. Zoek je een auto met meer dan vijf zitplaatsen voor grote gezinnen, kijk dan even in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
J.A.C. Moulis 17:40
afbeelding van J.A.C. Moulis

De leaf rijdt echt fantastisch

Schepens y. 13:53
afbeelding van Schepens y.

WOUW ik ben blij met mijnaankoop van de ford focus stline 182 pk. die ik in januari mag afhalen. en met de titel als beste wagen verkozen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws