De goedkoopste: Tesla Model S 60

tesla-model-s-60_01

Met de komst van de Model 3 en de lancering van de Model X zou je bijna vergeten dat Tesla de Model S een facelift gaf. Om daar extra focus op te leggen lanceert de Amerikaanse constructeur een betaalbare instapversie. Wat zo'n Model S 60 moet kosten?

Moeten we Tesla geloven, dan wordt de Model 3 dé betaalbare elektrische revelatie in autoland. Al blijft het natuurlijk eerst zien, dan geloven. Ben je echter dringend op zoek naar een elektrische sedan maar rekt je bankrekening het niet om zo'n Model S P90D aan je stopcontact te parkeren? Wel, dan kan je misschien eens gaan kijken voor de Model S 60, een geknepen versie van de 75 die bij ons niet meer verkocht wordt.

In die zin dat je standaard over 60kWh aan batterijopslag beschikt maar via een upgrade 75 kWh krijgt uit diezelfde batterij. Blijf je bij de 60, dan krijg je een range van 400 kilometer, een topsnelheid van 210 km/u en een sprint naar de honderd van 5,8 seconden. En o ja, interessant voor openbare oplaadfanaten; de Model S 60 is zonder meerprijs welkom aan het superchargernetwerk van Tesla. Dat kan je van de Model 3 niet zeggen.

tesla-model-s-60

Prijs van de instapper? Nog steeds een stevige 78.000 euro. Al leggen zelfstandigen dat ook neer voor een Volvo XC90 T8 natuurlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws