Officieel: Ariel Nomad (2015)

ariel-nomad_01

De Atom krijgt er een stoerder broertje bij om ook offroad voor veel rijplezier te zorgen. Die leeft onder de naam Nomad en dingt nu al mee naar de prijs van leukste speelgoed van 2015.

Al van bij de lancering van de Atom speelde het Britse Ariel met het idee van een offroadvariant. Die komt er nu eindelijk in de vorm van de Nomad. Die is grotendeels gebaseerd op de Atom, waardoor 'ie amper 670 kilogram weegt, maar krijgt toch robuustere componenten en meer bodemvrijheid. Zowat het beste van twee werelden dus.

Krachtbron van dienst is een 2.4-liter viercilinder van Honda die dankzij wat elektronisch gepruts 235 pk en 300 Nm naar de achterwielen stuurt. Genoeg kracht om de Nomad in 3,4 seconden naar de honderd te laten snellen en door te sturen tot 200 km/u.

ariel-nomad_01

Nieuw racekampioenschap?

Ariel gaat er prat op dat de Nomad stevig zijn mannetje kan staan op het onverharde. Zo hebben ze de offroader zelf getest op een resem aan WRC-stages, private circuits en proving grounds over heel de wereld. En hoewel Ariel baas Simon Saunders er vanuit gaat dat de meeste Nomads zullen gekocht worden als recreatievoertuigen, was het een key-element dat het ook mogelijk was om met de wagen deel te nemen aan de de Parijs-Dakar Rally.

Bestellen doe je in België via de exclusieve importeur en die zou vandaag al twee orders hebben binnengekregen voor de Nomad. Startprijs voor het speeltje is 30.000 pond, omgerekend zo'n 38.000 euro.

ariel-nomad_01

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws