Officieel: Mercedes-Maybach S-Klasse (2014)

mercedes-maybach-s600_3

'De stilste productieauto ter wereld', daarmee pakt Mercedes uit bij de voorstelling van de Mercedes-Maybach S-Klasse. Die neemt alle luxe van de S-Klasse en giet daar een nog luxueuzer sausje over.

Tot Maybach onder Mercedes-vlag in 2011 ter ziele ging keek je naar een zwaar gemodificeerde S-Klasse. Nu, met de herlancering maken ze die fout niet terug opnieuw. Maybach, wordt net zoals AMG een submerk voor de Duitsers, ééntje waar overvloedige luxe centraal staat. Daarom zou je buiten de logootjes op de achterstijl niet door hebben dat je hier te maken hebt met de Mercedes-Maybach S-Klasse.

mercedes-maybach-s600_3

Langer, stiller, krachtig

Want in wezen kijken we hier naar een verlengde S-Klasse die nog eens verlengd werd. Daardoor heb de passagiers achteraan 20 centimeter extra beenruimte. En geloof ons, in autoland is 20 cm een enorm verschil. Mercedes pocht daarbij ook de stilste productiewagen ooit te hebben. Dat met stevig gerief onder de kap, want de Mercedes-Maybach komt er als S500 en S600. Die eerste beschikt over een V8 met 455 pk en 700 Nm koppel, de S600 krijgt een V12 met 530 pk en 830 Nm. Hoewel een sprintje naar de honderd niet relevant is voor een luxesloep, geven we het toch mee; 5 seconden voor beide modellen.

mercedes-maybach-s600_3

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws