Heeft SsangYong nieuwe eigenaar gevonden?

SsangYong Edison Motors gerucht

Volgens insiders is SsangYong bijna klaar voor een nieuwe start. Het Zuid-Koreaanse merk kondigde in december 2020 haar faillissement aan en eigenaar Mahindra & Mahindra zette het bedrijf in de etalage. Koreaanse bussenmaker Edison Motors lijkt nu de nieuwe eigenaar te gaan worden.

Hoewel SsangYong de vierde grootste autobouwer van Zuid-Korea is, kampt het merk al sinds 1997 met financiële problemen. Het gevolg is dat verschillende eigenaars poogden het merk te redden maar uiteindelijk steeds de handdoek in de ring moesten gooien. Zo passeerde SsangYong door de handen van Daewoo, SAIC (dat nu MG in handen heeft) en tenslotte Mahindra & Mahindra. Na zware verliezen de voorbije jaren en een afgesloten geldkraan van Mahindra in 2020 kwam het in december vorig jaar tot een faillissement. Waardoor er moest gezocht worden naar een nieuwe eigenaar (lees: zak met geld). Die lijkt nu gevonden.

Edison Motors

Hoewel het er even op leek dat SsangYong in handen zou vallen van een groot consortium (BAIC, Hyundai Motor Group,...) lijkt er een toekomst te zijn gevonden bij Edison Motors, een Zuid-Koreaans bedrijfje dat zich bezig houdt met het bouwen van (elektrische) bussen en pas in 2015 het levenslicht zag. Volgens Nikkei Asia (de Financial Times van het Oosten) hebben Edison Motors en SsangYong een deal uit kunnen werken van zo'n 220 miljoen euro. Saillant detail: in 2011 legde Mahindra nog ruim 400 miljoen euro neer voor de Zuid-Koreaanse autobouwer.

SsangYong Edison Motors gerucht

Hoewel de deal nog moet passeren tijdens enkele vergaderingen met de hoge kaderleden wordt er verwacht dat de overname in november van dit jaar gefinaliseerd kan worden. Welke plannen Edison Motors met SsangYong heeft is momenteel nog niet duidelijk. Al is het wel interessant om te noteren dat het bedrijf zwaar inzet op 2 volledig elektrische bussen die het heeft ontwikkeld. Waardoor het wel eens plannen kan hebben om van SsangYong een volstrekt elektrisch merk te maken. Zonder twijfel krijgen we de komende maanden meer nieuws!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws