Mercedes C-Klasse komt ook als All Terrain, geen coupé meer?

Mercedes gaat wat extra varianten voorzien van de nieuwe C-Klasse. Voor het eerst zou er een All Terrain-versie komen. Van de coupé en de cabrio is dan weer geen spoor te bekennen.

Het is geweten dat de coupés en cabrio's tegenwoordig niet meer zo goed in de markt liggen. Automerken willen er dan ook van af. BMW stelde nog een open versie van de 4 Reeks voor maar het is onduidelijk of Mercedes nog een open versie van de C-Klasse zal aanbieden. Voor de C-Klasse Coupé geldt hetzelfde verhaal. Volgens de geruchten in de wandelgangen zouden beide wagens plaats moeten ruimen voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Toch wil Mercedes de C-Klasse niet herleiden tot een sedan en een break. Ze willen ook een terreinbreak aanbieden. Denk dan niet aan de ruige G-Klasse in een kleine versie, wel in een stoerdere variant van de C-Klasse break. Bij Audi leveren ze de A4 al als Allroad en Mercedes voert hetzelfde nummertje uit op de E-Klasse All Terrain. Verwacht wordt dat de C-Klasse All Terrain zal worden aangeboden op de versies die nu al 4Matic vierwielaandrijving hebben. Dat zijn dan de C300 en C300d en de C200 en C220d. Voorlopig is er nog geen nieuws of er een plug-in hybride C300e All Terrain bij komt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws