Opel Manta plot comeback!

Opel Manta Revival

Hangt het van nieuwe Opel-CEO Lohscheller af, dan komt Opel terug met een Manta op de proppen. Die sportieve coupe groeide tussen 1970 en 1988 uit tot dé meest verkochte Duitse sportwagen. De nieuwe Manta zou echter wel eens door het leven kunnen gaan als een elektrische... crossover. Sidder en beef!

Vooreerst: Nee, er zijn geen officiële plannen van Opel om de Manta nieuw leven in te blazen. Hangt het echter van de nieuwe CEO af, dan moet die naam terug het levenslicht zien. Tegenover Duitse krant Augsburger Allgemeine liet de man namelijk vallen dat Opel het doel heeft om populaire producten vanuit het verleden te vertalen naar de toekomst. Daar hoort volgens de CEO de Manta bij.

Pauper Porsche

Voor wie jonger is dan 20 en de Opel Manta niet kent, de Manta is die groene coupé die een hoofdrol kreeg bij de New Kids. Ken je wel de historie van de Manta, dan weet je dat de sportieve coupé van Opel doorheen de jaren 70 en 80 uitgroeide tot een ontiegelijk populaire sportwagen. Een betaalbaar alternatief voor de Porsche 911 zou je zelfs kunnen zeggen, waardoor de Manta vaak de "Pauper Porsche" werd genoemd.

Opel Manta Revival

Zoals dat echter gaat met populaire sportkarretjes werden ze eenmaal serieus in prijs gedaald opgekocht door de Johny-brigade die de Manta een fout imago gaf dankzij spoilers, bodykits en extreme uitlaatgeluiden. De kans bestaat echter dat de nieuwe Manta niet eens over een uitlaat zou beschikken. Want het zou best wel eens kunnen dat Opel de Manta-benaming zal kleven op een EV van het merk. Potentieel zelfs een crossover EV. Net zoals Ford deed met de Puma en de Mustang Mach-E. Al mag hij van ons eerder de styling van de GT Concept uit 2016 overnemen (foto's in dit artikel).

Opel Manta Revival

Benieuwd of Opel dit jaar een eerste stukje van de sluier tilt, want de Manta viert in 2020 zijn vijftigste verjaardag. Het ideale moment, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws