Keuze van de Redactie: De drie auto’s die ertoe doen volgens Yves Wouters (2021)

Volvo V60 BIke

Kersvers redactielid Joram liet gisteren zijn licht schijnen op zijn drie auto's die er écht toe doen op de huidige automarkt, vandaag neemt Yves de fakkel over om zijn top voor te stellen.

Aan de vooravond van 2022 blikt de Autofans-redactie terug, niet alleen op een bewogen jaar maar op een steeds evoluerende automarkt. Ieder jaar overspoelen fabrikanten de sector namelijk met nieuwe modellen die elk op hun beurt beter beloven te zijn dan hun voorgangers. Dan rijst bij ons de vraag: als er maar drie auto’s op onze aardbol mochten rondrijden die momenteel in productie zijn, welke zouden dat dan moeten zijn? Redacteur Yves neemt vandaag de moeilijke vraag op zich.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Het lijkt wel een gevalletje copy-paste van de inzending van gisteren. Want net zoals collega Joram ben ik van mening dat de Tesla Model 3 qua totaalpakket een op dit moment onklopbare EV is. Toegegeven, de voorbije jaren zijn er een stuk mooiere (Porsche Taycan), stuk betaalbaardere (MG ZS EV) en een stuk beter afgewerkte (Kia EV6) elektrische alternatieven ten tonele verschenen. Ga je echter verder kijken dan je laadpoort lang is, dan kan je niet rond de indrukwekkende laadinfrastructuur die Tesla rond haar auto's wist op te bouwen. En hoewel de concurrentie een serieuze inhaalslag aan het maken is en zelfs Tesla plannen heeft om haar infrastructuur open te stellen voor andere merken, is er op dit moment nog een duidelijke voorsprong. En ja, dit zijn de woorden van een "niet Tesla EV-rijder".

Mazda MX-5

Mazda MX-5

Als het internet ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat je geen opleiding geneeskunde moet hebben gevolgd om een mening te hebben over de vaccinatiestrategie. Gelukkig leerde het internet ons ook dat de Mazda MX-5 altijd het juiste antwoord is. Je wilt een betaalbare sportwagen? Mazda MX-5! Je wilt een betrouwbare sportwagen? Mazda MX-5! Je wilt een sportwagen die zuinig is? Mazda MX-5! Je wilt een comfortabele roadster die snedig uit de hoek kan komen? Mazda MX-5! Kortom; het Japanse kleinood is zo'n auto die je vaak moet hebben gereden om 'm volledig te begrijpen. Mocht er nog maar één sportwagen op de wereld bestaan, dan mocht het van mij resoluut een MX-5 zijn, puur en onversneden.

Volvo V60

Volvo V60

Mensen die me kennen weten dat ik een sensibele man ben. Ik hou van voorwerpen die een nuttige functie vervullen. En de Volvo V60... die tikt zowat al mijn vakjes aan. Vooreerst is de V60 een ruime, veilige en zuinige stationwagen die zich tot op de dag van vandaag mag kronen tot dé knapste stationwagen op de markt. Het is een auto die zich voor elke gelegenheid weet te kleden. Ben je een geënerveerde leasingrijder die verplicht de kleinste motor moet kiezen? Het R-Design-pakket vervult al je snelheidsnoden! Eerder een frequente gast van verfijnde swingerfeestjes? Dan is de V60 Inscription de ideale outfit. Aannemers, Noormannen of urban avonturiers vinden dan weer hun gading bij de V60 Cross Country. Voor mij ook zo'n V60 Cross Country graag, in het Pine groen en een lekkere set offroadbanden er onder gemonteerd. Een wereld zonder SUV's... ik geef de hoop niet op!

LEES OOK DE LIJSTJES VAN DE COLLEGA'S:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws