Configureer nu je (uitverkochte) Ferrari Daytona SP3

Ferrari Daytona SP3

Iedereen mag dromen; of je nu twee overtollige miljoenen euro op je bankrekening hebt of niet. Daarom plaatst Ferrari zijn exclusieve Daytona SP3 gewoon in de configurator voor Jan en alleman om mee te spelen. Eén detail: loop niet te hard van stapel want alle SP3’s zijn al uitverkocht…

Eerder deze week stelde Ferrari het derde model in zijn Icona-reeks voor: de Daytona SP3. Die grijpt terug naar de raceprototypes van de jaren ’60, net zoals de SP1 en SP2 eerder al deden terugdenken aan de barchetta-wagens van de 50’er jaren. Met een oplage van slechts 599 exemplaren was de SP3 echter al uitverkocht voor zijn lancering, maar geen nood: op de website van Ferrari kan je nu toch even uitproberen hoe jouw Daytona eruit had gezien indien je erbij was geweest. En indien je er dan ook 2 miljoen euro voor over had, wel te verstaan.

Giallo Modena

Wij trokken dus alvast richting configurator met een virtuele geldbuidel en stelden onze ideale Daytona SP3 samen. Na een paar pogingen ontdekten we een nieuwe zijde van onszelf en draaide onze SP3 alternatiever uit dan verwacht. We gingen namelijk voor de koetswerkkleur Giallo Modena omdat die ons wat deed denken aan de F50, kozen daarnaast de zichtbare carbonstructuur op het dak en de bumpers en schroefden de witte velgen op onze Daytona omdat die er gewoon verrassend vet uitzagen. En nu gaat ondergetekende zich even gaan verantwoorden bij HR voor de verloren werkuren.

Ferrari Daytona SP3 Giallo Modena

Indien je tijdens het configureren van je Daytona SP3 ook net iets te veel wegdroomt is er nog hoop: er doen namelijk geruchten de ronde dat ze bij Ferrari op nog vier of vijf Icona-modellen zitten te broeden. Wetende dat de SP1 en 2 teruggrepen naar de jaren ’50 en deze SP3 het op de jaren ’60 gemunt heeft zou dat kunnen betekenen dat we ook dergelijke retro-modellen mogen verwachten voor de 70’s, 80’s, 90’s en misschien zelfs 00’s. We kunnen alvast niet wachten tot onze F50-revival écht werkelijkheid wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws