Bentley Belgium zorgt voor de bijtjes met kasten

Imkerij is hip en dat weten ze bij Bentley ook. Op de Belgische hoofdzetel worden een drietal bijenkasten geplaatst om hun ecologische profilering kracht bij te zetten. Say what?!

In Groot-Brittanië zette Bentley al een aantal bijenkasten onder de naam "Bentley Bees" op. België is het eerste land dat dit initiatief volgt door het plaatsen van drie bijenkasten op de hoofdzetel in Drogenbos.

"Dit maakt deel uit van onze Corporate Social Responsibility", stelt David Favest, General Manager van Bentley, Lamborghini en Bugatti. "Samen met de projectmanager in Crewe hebben we de Belgische zwarte bijen (Apis Mellifera Mellifera) geselecteerd, de zuiverste soort van de Belgische bij, die met uitsterven is bedreigd".

Bentley Bees bijenkorven Brussel

Of ze nu zoete broodjes gaan bakken, nu ze zelf honing maken op de site, vertellen ze er bij Bentley niet bij. Eén van Bentleys werknemers is alvast ook imker in zijn vrije tijd, dus voor de verzorging an de pakweg 30.000 bijen zit het wel goed. Verder laten ze bij Bentley weten dat de bijtjes zes verschillende soorten stuifmeel nodig hebben. Daarvoor moeten er dus een zestal verschillende bloemensoorten in de buurt aanwezig zijn. Die "buurt" is 3 kilometer, de actieradius van de bijen.

Bentley Bees bijenkorven Brussel

Verwacht niet direct Bentley Brussels-honing in de showroom. Wel zal het installeren van de bijenkasten ook een educatieve functie hebben. Het initiatief maakt deel uit van het Beyond 100-plan, dat de link legt met elektromobiliteit maar ook - en relevanter - met milieu- en sociaal engagement.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:45
afbeelding van Techno Patat

Geen idee wat Bentley precies ecologisch maakt (ik vermoed dat ik dat bericht overgeslaan heb :p!), maar wel een super idee! Van meer bijen wordt de wereld een betere plek :). Dit mag navolging krijgen van mij ;-).

Wim 15:12
afbeelding van Wim

idd, +1 voor Bentley België

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws