Aston Martin speelt met 007-versies

aston-martin-vantage-dbs-007-edition-2020

Aston Martin en James Bond zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Ter promotie van de nieuwste James Bond-film die later dit jaar gelanceerd wordt, heeft Aston Martin een speciale reeks klaar. 'No Time To Die' is de 25e film in de reeks en dat wordt gevierd.

De film had er eigenlijk al moeten zijn, het titelnummer van Billie Eilish zijn we alweer bijna vergeten en dan is het goed dat er een automerk je hier nog even komt wakker schudden. Aston Martin stuurde de Vantage en DBS Superleggera langs de Q bespoke afdeling voor een James Bond-kuur. Het resultaat ervan is dit duo 007 Editions.

retro-links

De Vantage 007 Edition is alvast geïnspireerd op het model dat in 1987 in The Living Daylights figureerde, je weet nog wel, die met de uitklappende ski's. Een retro-grille met chrome omranding is het eerste dat daarbij opvalt. De diffusor krijgt gele accenten, die refereren naar de raketaandrijving van de wagen uit de film. Op de zonnekleppen wordt '96.60' geborduurd, de radiofrequentie die Bond in de film gebruikte tijdens zijn ontsnapping. Verder wordt nog een 'gadget panel' geïnstalleerd op de middentunnel. Van deze Vantage 007 Edition worden 100 exemplaren gebouwd, allen in Cumberland Grey. Ski's en een skirek is optioneel verkrijgbaar, als je het helemaal echt wil maken.

aston-martin-vantage-dbs-007-edition-2020

25 stuks

Ook de DBS Superleggera krijgt een 007 Edition. Die versie is exact dezelfde als diegene die in No Time To Die zal figureren en wordt geproduceerd in een oplage van 25 stuks. Ze worden in Ceramic Grey gelakt, met dak, zijspiegels, front splitter en de kofferspoiler en diffusor achteraan afgewerkt in zwart carbonvezel. Onder de wagen worden speciale 21 inch Y-spaakswielen gemonteerd. Verder krijgt de wagen geen gimmicks zoals de wagens in de Bondfilms meestal wel krijgen.

aston-martin-vantage-dbs-007-edition-2020

De Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition wisselt voor 308.600 euro van eigenaar, de Vantage 007 Edition kost 178.031 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws