Vraag: wat zijn de lelijkste basis-velgen?

mercedes_ml_velgen

Merken hebben graag dat je wat extra vinkjes zet op hun optielijsten, en om dat gedrag wat extra aan te moedigen staan er dikwijls standaard zo'n lelijke velgen onder waardoor je niet anders kan. Wij verzamelden alvast enkele van de worst offenders.

Een auto met een basisprijs van 28.000 euro blijft niet lang bij 28.000 euro, en dat hebben de verschillende autobouwers maar al te goed door. Meestal is het schoeisel dat standaard onder de wagen staat zo lelijk dat je niets anders kan dan een paar honderd (of duizenden) extra uitgeven aan velgen. Een beetje zoals al de verborgen kosten bij het kopen van concerttickets.

Mercedes C-Klasse

Mercedes is alvast een van de ergste in dit lijstje, want bij een C200 van om en bij de 36.000 euro krijg je deze velgen die heel hard hun best doen om op wieldoppen te lijken.

Mercedes M-Klasse

De ML - een van de grootste en meest prestigieuze bakbeesten in hun gamma - doet het met zijn basis 250 BlueTec niet veel beter. Daar krijg je voor de astronomische som van € 57.475 deze 17" stukken aluminium die zo uit de stock van een failliet tuningsbedrijf lijken te komen.

Audi A6

Dat er redelijk wat Duitse merken in deze lijst zouden staan was wel te verwachten, want ook Audi werkt volgens dit principe. De statige A6 berline die een perfecte mix tussen klasse en sportiviteit weet te bewaren ziet er ineens uit als klein duimpje in zevenmijlslaarzen. En dat voor 40.900 euro.

Renault Mégane

Ook Renault is schuldig want de velgen die ze standaard onder deze bijna 20.000 euro kostende Mégane stoppen lijken recht uit de Dacia Logan fabriekslijn te komen...

BMW 3 Reeks

... al kan het natuurlijk nog slechter. Terwijl je bij Renault zelfs nog échte velgen kreeg moet je het bij je fonkelnieuwe BMW 3 Reeks van € 28.250 stellen met - jawel - wieldoppen. Moeten we daar nog verder woorden aan vuil maken?

Welk setje velgen van deze lijst kan bij jullie echt niet door de beugel? Of zijn er nog andere merken die we overgeslagen hebben? Laat het gerust weten hieronder in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Grunt 20:03
afbeelding van Grunt

Die ML vind ik echt choquerend!

Boris 20:23
afbeelding van Boris

Ik denk dat de vraag eerder zou moeten zijn: welke merken leveren standaard wel een mooie velg.

Jos 08:52
afbeelding van Jos

Men heeft het bij auto's steeds over velgen,juister zou zijn het woord wiel(en) te gebruiken,omdat de (wiel) velg samen met de (wiel)schotel de 2 onderdelen van het (auto) wiel zijn.

Yvesw 11:06
afbeelding van Yvesw

Klopt helemaal Jos. Soms zijn de gangbare termen echter niet de juiste termen. Dat is bij 'velgen' ook het geval. :-) En stiekem klinkt velg een stuk beter dan wiel, juist of niet juist :-)

fab 13:24
afbeelding van fab

Die velgen drukken de prijs voor bedrijfswagens. Dat is de enige reden.

Adriaan 15:13
afbeelding van Adriaan

die van de volvo v50 ecobrol was anders ook wel een pareltje :p

JanMijnBotte 15:38
afbeelding van JanMijnBotte

De enigste wielen verkrijgbaar voor de wagen:
Toyota GT86/Subaru BRZ.

WHAT WERE THEY THINKING :'(

Kenny 21:17
afbeelding van Kenny

De standaardvelgen op de huidige 5-reeks, die 5-spaaks: https://autofans.be/rijtesten/stationcar/7000-rijtest-bmw-520da-touring-...
En de standaardvelgen die je op menig lease-Insignia ziet zijn ook al niet om aan te zien. Langs de andere kant had Opel bij de vorige generatie Astra en Zafira de standaard stalen velg nog vervangen door een zwarte stalen 5-spaaks. Viel eigenlijk best nog mee :-)

Peter 09:00
afbeelding van Peter

Zo'n velgen stonden er toch niet op mijn ML hoor. Maar idd om van te k¨$en ;-)

Nathan V. 09:47
afbeelding van Nathan V.

Die van de Renault zijn wieldeksels. Dan valt het al bij al nog wel mee denk ik :)

Try me 15:24
afbeelding van Try me

Ook schokkend vind ik de audi a7, €53 500, triestig wat een velg(wiel) je daar standaard! meekrijgt!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws