Render: Audi Quattro RS7 "Group B Tribute"

Audi RS7 Quattro Group B Tribute - Fréderic Louis

Monte Carlo. Tour de Corse. Jaren '80. Superchargers en turbochargers. Bijeengepakt publiek, levensgevaarlijke toestanden en de krachtigste rallywagens ooit gemaakt. Group B bestaat spijtig genoeg al lang niet meer maar is gelukkig nog niet vergeten. Onze fotograaf Fréderic was onmiddellijk geïnspireerd bij het zien van de officiële Audi RS7 beelden en maakte deze RS7 Group B Tribute.

Audi heeft een ongelofelijk rijke rallygeschiedenis en maakte in de jaren '80 met de Audi Quattro S1 een legendarische naam. De wagen had een 2110cc vijfcilinder met een geavanceerde turbo. Op papier maakte deze 480 pk maar in praktijk kon hij gerust meer dan 500 pk op de grond neerzetten via zijn vierwielaandrijving (tevens ook de oorsprong van de huidige Quattro typebenaming).

Indrukwekkende cijfers, maar de concurrentie was er dan ook naar. Met tegenstanders als de Lancia Delta S4 en de Renault R5 Turbo moest onder andere Walter Röhrl zijn beste vaardigheden bovenhalen. Uiteindelijk kon de Audi Quattro naam twee maal het WRC kampioenschap binnenhalen.

Bij het zien van de ronduit vulgaire Audi RS7 met zijn Quattro grille begon huisfotograaf Fréderic Louis onmiddelijk te Photoshoppen met deze RS7 Group B Tribute als gevolg. De juiste kleuren, de juiste bestickering en de verplichte koplampen. Zou deze RS7 een kans hebben gemaakt begin jaren '80?

Audi RS7 Quattro Group B Tribute
Audi RS7 Quattro Group B Tribute

Meer weten over de legendarische group-b periode? Onderstaande documentaire is alvast een goede plaats om je avontuur te beginnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 12:59
afbeelding van Wim

echt vet

Pieter A. 13:12
afbeelding van Pieter A.

Ziet er super uit, indeed.

Mesoerrie 18:45
afbeelding van Mesoerrie

zolang er in die verstralers maar ledjes zitten...
iets te oldskool op een rally A7 imo

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws