Porsche Mission R: elektrische racewagen voor de (nabije) toekomst (2021)

Porsche Mission R concept 2021

Porsche en de racerij gaan al decennia hand in hand, en de bazen in Zuffenhausen zijn niet meteen van plan om daar iets aan te veranderen. Dit is de Porsche Mission R: een elektrische concept racer voor een bliksemsnelle, duurzame toekomst.

Op het IAA in München heeft Porsche zijn Mission R voorgesteld, een race-concept met duurzame ingrediënten. Daarmee wil de sportwagenfabrikant tonen dat er ook in de toekomst plaats is voor autoraces. Zo is de Mission R grotendeels gebouwd uit een kunststof op basis van vlasvezel en is zijn aandrijflijn natuurlijk zuiver elektrisch.

Met turbolader

Dat elektrische aandrijflijnen best potent kunnen zijn, dat zetten ze bij Porsche nog even in de verf. Deze Mission R produceert namelijk een piekvermogen van maar liefst 1.088 pk in zijn kwalificatiemodus. Daarmee flitst de vierwielaangedreven racewagen van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden en gaat hij door tot een topsnelheid van 300 km/u. Onderhuids vinden we twee elektromotoren en 80 kWh aan oliegekoelde batterijcellen. Die kan Porsche met zijn zogenaamde ‘Turbo Charging’-systeem opladen aan snelheden tot 340 kW, waarmee de Mission R na 15 minuutjes weer raceklaar is. En je hoort het goed: Porsche voegt daarmee toch stiekem weer een Turbo-verwijzing aan zijn EV toe.

De lengte van de Porsche Mission R komt verdacht dicht in de buurt bij die van de huidige 718 Cayman, wat deze concept car misschien wel concreter maakt dan je zou denken. De 718 gaat namelijk al een aantal jaartjes mee en er werd eerder al gefluisterd dat zijn opvolger een elektrische versie zou krijgen. Zou deze Mission R dan een voorbode van diens design kunnen zijn, Porsche?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
vdsmichiel 16:59
afbeelding van vdsmichiel

Tiens, waar is mijn opmerking heen over 'Mobil' op een EV, waar nog weinig smeermiddelen aan te pas komen? In de plooien van het internet gevallen, of een telefoontje gekregen van Porsche/Exxon/Mobil?

Yvesw 10:39
afbeelding van Yvesw

Hoi Michiel, jouw reactie staat onder één van de foto's van dit artikel. Niet onder het artikel zelf. Zeker niet gemuilkorfd dus. ;-)

vdsmichiel 19:07
afbeelding van vdsmichiel

Oei, excuseer, ik zag al bijna complotten ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws