Officieel: MG Cyberster concept doet wegdromen naar weleer (2021)

MG Cyberster concept 2021

Na een opvallend lange plaagsessie - met dank aan corona - heeft MG het doek gehaald van haar Cyberster conceptauto. Die moet ons alvast terug doen wegdromen naar de MG roadsters van weleer. Al gaat het Britse merk allerminst de klassieke toer op, want deze Cyberster is volledig elektrisch.

Hoewel MG ooit synoniem stond met sportieve roadsters kom je tegenwoordig bij de MG-dealer enkel SUV's tegen. Daar wil het merk met haar wederkeer in Europa verandering in brengen. Zo krijgen we eind dit jaar al een volledig elektrische stationwagen én krijgen we op termijn ook terug een sportwagen van het merk. Deze Cyberster is daar de voorbode van.

MGB

Volgens MG is de Cyberster alvast een ode aan weleer en een knipoog naar de toekomst. Door hypermoderne technologieën te verzoenen met stijlelementen van pakweg de MGB. Denk ervan wat je wil, wij zien vooral een extreme conceptwagen. Met gigantische velgen en een extreem lage rijhoogte.

MG Cyberster concept 2021

Het interieur laat zich kenmerken door een gescheiden cockpitontwerp dankzij de hoog uitgesneden middentunnel. Een langwerpig infotainmentsysteem zit daarin verwerkt en is naar de chauffeur gedraaid. Waardoor je als passagier een bijrol krijgt. Of zoals MG het zegt: de cockpit zet de chauffeur centraal.

800 km range

Gezien het om een conceptwagen gaat, hoeft MG met niet al te veel woorden te reppen over de technologie onder de kap. Toch doet het dat... deels. Want écht specifieke details zijn er niet. Wel spreekt het merk over een module-loze accutechniek (CTP) en een actieradius van 800 kilometer. De sprint naar de honderd zou dan weer minder dan 3 seconden in beslag nemen. Conceptpraat natuurlijk, al weet je nooit met de Chinezen die de touwtjes in handen hebben bij MG. Over een doorloop naar productiemodel wordt er eigenlijk niet gesproken, al laat het merk subtiel weten dat het in 2024 haar honderdjarig bestaan viert. Een mooier verjaardagscadeau kan je jezelf niet geven, lijkt ons.

MG Cyberster concept 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws